Nörden

Man vet att man inte är så datateknisk när man tillbringar fem minuter med att försöka få bort skit från skärmen. Det visar sig vara ett kommatecken, haha. Till mitt försvar mycket mystiskt placerat ute i högra hörnet.

 

Ser kanske ut som en neeerd, men är det inte på riktigt.
Till skillnad från hon till vänster. Helt galet töntig, även IRL!

mrs passionate-aggressive

Surfar runt på lite olika advokatfirmors hemsida i jakt på en praktikplats under sommaren. Tack vare en jättefin klausul i mitt jättefina danska jobbavtal (vilket jag upptäckte för sisådär två månader sen) får jag inte söka jobb i Sverige. Så, därför - obetalt jobb! I like. Ska dessutom läsa företagsekonomi på distans samt hitta lite tid så jag kan ta mitt liv mitt i alla roligheter! Sommaren 2010- bästa ever!

Nåja, nu blev det ju lite bittert. Det jag ville komma till var alltså att mitt dumma danska jobb förbjuder mig att ta betalda arbeten i Sverige. Antar att det är därför som ingen lärare på Jurren hört av sig och bett mig vara studentlärare/hålla i lagrummen på de lägre terminerna. De har givetvis sett mina fenomenala tentaresultat, blivit nyfikna, kollat upp mig lite mer och fått reda på att jag jobbar i Danmark. Tack ni fina lärare som besparade mig våndan av att tacka nej till ett sånt prestigefullt kanonjobb, hade känts riktigt jobbigt.

However så hittade jag en fin advokatbyrå belägen hyfsat nära mitt hem. Problemet var att jag sedan surfade vidare mig till ägarens (ingen aning om vad det heter på juristspråk, chefsadvokat? knappast va?) blogg, och den var heelt sjuk! Ägaren gick på 3s från en fin, sympatisk människa med trevlig hemsida till en raging bitch. En del av hennes blogginlägg fick Eva L-F:s kommentarer på T2-uppsatserna att framstå som gulliga och harmlösa. Så, the searching continues.

För övrigt planerar jag att jobba en sisådär 500h under juni/juli och sedan sticka iväg till varmare breddgrader och DYKA hela augusti. Försöker googla bra dykorter men får bara upp mindre fina resultat såsom en dykguide i Aftonbladet från 1998 (fanns internet ens då?) samt ett forum där man diskuterar fördelarna med att dyka i Östersjön från 2004. Känns mindre bra det där.

Imorgon är det VAAAALBORRRRRG!!

FB-kompisar

Har en ny kompis på Fejjan. Coolt huh!?

avd. att vända andra kinden till

Tror inte Jesus hade gillat det här

usch

Läser i lokaltidningen att en av mina barndomsvänner satsar på en politisk karriär, för Sverigedemokraterna. USCH, var min första spontana tanke. Man blir ju lite besviken när folk avslöjar sin skeva människosyn på det sättet. Ungefär som när man pratat hela kvällen med en jättetrevlig kille och sen visar det sig att han samlar frimärken och bor hemma hos sin mormor.

Tycker personligen att Sverigedemokrater är något av det läskigaste och äckligaste som finns. Till skillnad från puckona i Nationaldemokraterna som öppet står för sin främlingsfientlighet (förutom när de går på fotboll; då sätter man fast ett rött streck över sin nazist-symbol för att inte bli anklagad för hets mot folkgrupp) så är SD så beräknande "fin-rasistiska". De har de liksom insett att det här med öppen främlingsfientlighet inte fungerar, därför gömmer de sina unkna budskap och låtsas vara bekymrade över den förlorade svenska välfärden.

Sverigedemokraterna i riksdagen - NEJ tack

tack!!Tack för varningen kanal 5

this ain't high school

På min gymnasieskola Bladins hanterade vi irriterade klasskamrater på ett mycket praktiskt sätt. Funderar på att ta med mig isoleringstejpen och gå lös på vissa människor på Jurren imorgon. Watch out, annoying people! Kommer jag mot er med jagad blick och en rulle tejp - spring!

1. Först tejpar man, sen puttar man omkull det valda offret

2. Sen lägger man offret på en parkbänk.

Mannen som står lutad över tjejen var vår nya mattlärare. Det där var hans allra första lektion.
"Jaha, är det någon som vet var Kajsa är?"
"Ja... hon ligger där ute på parkbänken"


Bladins. Lite finare, lite bättre. Lite mer raffinerad mobbing.

FüsballHar varit på fotboll ikväll. Mitt Djurgården spelade mot MFF, och torskade såklart. Blir inte ens arg längre. Djurgården anno 2010 är inte Djurgården anno 2005 (magisk årgång). Och jag vet inte riktigt vad problemet är eller hur man löser det på bästa sätt. Nöjer mig med att konstatera att de klargula bortamatch-dräkterna är helt ofattbart fula. Vi är DIF, inte kanariefåglar.

För några år sedan var jag en manisk Djurgårdssupporter som spenderade studiebidraget på att åka på alla möjliga bortamatcher. Som ni förstår har jag inte haft det alltför lätt. Djurgårdare bosatt i Malmö, life ain't good.

Ikväll stod jag dock i MFF-klacken eftersom Swedbank Stadium är helt ofattbart dyrt för en fattig student. 380 kr för sittplats längs långsidan, are you kidding me? Det känns som igår man betalade 120 kr och satt på bästa plats på Malmö Stadion (som visserligen var ett fallfärdigt ruckel, men ändå, mer än 200% prisökning är ju inte ok någonstans).

För övrigt kände jag mig mycket gammal. "Igår" var MFF-matcher bästa raggningsstället, fullt av snygga killar. "Idag" är jag fem år äldre men killarna på ståplats är fortfarande femton år gamla, har alldeles för mycket mousse, skriker okvädesord till motståndarmålvakten och tycker att linjedomaren är en "fitta". Utvecklade starka moderskänslor för de små liven och ville ta dem med mig hem och klappa dem på huvudet. Det kommer bli bra ska ni se. Sötast var annars Malin (E, Malin A hade aldrig ödslat en sympatisk tanke på någon i motståndarlaget haha) som tyckte lite synd om den lilla pöjken i DIF som blev utbuad vid farlig frispark.

2-1. Rättvist men förbannat tråkigt. För mig. För DIF. För stackarna som sitter på en buss hem till Stockholm just nu.


Topp 5 intervjufrågor

* Berätta lite om dig själv!
Inleder oftast en intervju. Vet om att den alltid kommer, får ändå hjärnsläpp när jag väl hör den. Alltså, vad vill de egentligen höra? Min favoritsysselsättning är att festa. Inte särskilt ansvarsfullt, så får istället hitta på att jag gillar att spela golf (vilket inte direkt är en lögn, men heller inget jag gör särskilt ofta)

* Nämn tre positiva/negativa egenskaper hos dig själv?
Floskel-frågan nummer ett. Får en arbetsgivare ut NÅGOT vettigt ur denna fråga? Som om någon på allvar skulle nämna sina allra sämsta sidor. "Jo, men jag brukar försova mig, använder lite för mycket könsord i vanliga konversationer och är världens otrevligaste människa när jag är bakfull. Och så hatar jag att jobba över". Nej, istället tvingas man sitta där och trycka på att man "är ju en riktig tävlingsmänniska, ibland kan det ju gå till överdrift. Och så är jag ju arbetsnarkoman och vill ALLTID jobba över. Men jag jobbar ju självklart på mina förfärliga negativa egenskaper!"

* Vilken ledartyp är du i en grupp?
Som att man någonsin intar exakt samma position i olika grupper? "Ja, jag är nog den tysta push-over:n som aldrig kommer med egna förslag". Inte heller vågar man svara "den självskrivna ledaren", det tyder på lite storhetsvansinne skulle jag vilja säga.

* Hur ser du på det här med att inte kunna dricka under den här situationen?
Man tänker: "VA!! Får man inte SUPA?? Jag drar tillbaka min ansökan direkt!" Man svarar: "Nej, det har jag självklart full förståelse för. Det är inga som helst problem"

* Hur vill du helst att den du arbetar med är?
Snygg. Låter mig bestämma. Smart, men inte FÖR smart - hatar att känna mig underlägsen.

Mannheimer Swartling, här kommer jag!

Stafettlandslaget

En sån här dag då skatterätten hotar att äta upp en och räkningar väller in
genom brevinkastet. Då slår man upp sin kalender och konstaterar att om
en sisådär 40 dagar är det tråkigaste skol-halvåret i mitt liv över och en
lång, fantastisk sommar med världens finaste vänner awaits me.
Älsklingar!!!

Penntroll och Pokémon

Igår var jag på en helt fantastisk födelsedagsmiddag hemma hos min bästa vän, en kväll som innehöll allt! Vi inledde med thaisoppa och avslutade med kurant-shots, däremellan hann vi prata Pokémon (som killarna visste aaaallt om även om de såklart aldrig själva höll på med något sånt töntigt), hur man klarar av ett liv som tv-spelsberoende + sambo ("livet börjar när flickvännen går och lägger sig") samt vad en penta egentligen är. Det är iaf inte ett penntroll. Och så spelade vi brännboll! Fantastiskt, även om jag stod för en lite tveksam insats som brännare.

Kvällens höjdpunkt var för övrigt när jag hamnade i en beef med en 45-årig kvinna som trängde sig före oss i kön till Étage. Jag blev såklart överlack men var tvungen att lugna mig då hon hotade att kalla på sin 23-åriga son som var inne på nattklubben (tror jag hade dött om min mamma hade dykt upp inne på Étage). MEN eftersom det finns något som kallas för kharma så blev denna fula tant nekad i dörren eftersom hon var för berusad (ha!). Jag dansade förbi henne på lätta steg och erövrade ladan (= världens bästa dansgolv).

Imorse var jag såklart överpepp på lite jobb, sådär pepp som man är när man sovit i 30 minuter och dragit sin sista shot ca 60 minuter tidigare. Kravlade mig ur taxin och kröp ner för trapporna till perrongen på Svågertorp. The botten was nådd.

tillfällen då man älskar sitt jobb lite extra #2

(Var bara tvungen att komma med en omeddelbar follow-up. Tror bestämt att detta kommer att bli en följetong!)

När milkshakemaskinen är sönder och klockan är 12.30 en söndag. Man ser 30 bittra SAS-arbetare (som hatar sitt liv då de lever under ständigt uppsägningshot) komma mot kassan. Höjdpunkten i deras tragiska liv är den stora bananmilkshaken de unnar sig varje söndag (ibland festar de till det lite och ber om att få hälften choklad, hälften banan. Jobbigt). Förstå tragiken när maskinen då är sönder!!

De blir rasande! Förbannade! Förtvivlade! De sliter sitt hår och vill slå ner mig med sin bricka och dränka mig i fritösen!

Tack och lov nöjer de sig oftast med att skrika lite okvädesord åt mig, förbanna mitt jobb och lova att de aldrig mer ska komma tillbaka. Återseendet veckan därpå är alltid lika kärt.

tillfällen då man älskar sitt jobb lite extra #1

Var på intervju till en styrelsepost idag. Gick helt ok, vet att jag inte kommer få posten men det är ju kul med lite intervjuträning (är egentligen asbitter men låtsas vara iskall). However, mitt under intervjun så börjar mitt jävla jobb att ringa. Tjernobyl-mobilen var på ljudlös MEN istället för att satsa pengarna på kamera och skärmstorlek så har man prioriterat mobilens vibrator. Alltså jag tror inte ens att den mest avancerade sexleksak kan vibrera lika högt och ljudligt som den mobilen. Jobbigt. Så, bad om ursäkt och nekade samtalet.

Ber om att få frågan ställd på nytt. Två sekunder går. Nytt samtal. Va fan! Klick. Fem sekunder. Brrrrrrr. AAAAHHH! Detta hände alltså 11 (ELVA) ggr, kul! Kom av mig exakt hela tiden, bra intryck jag måste ha gjort. Efter intervjun ringer jag upp och frågade om det brann, om flygplatsen blivit terrorhotat eller vad the emergency var.

"Vill du jobba kväll på söndag?" (söndag kväll = dödens pass)
"Nej...."
"Okej.. hejdå"

in i väggen

Ikväll ska jag och mina vänner ut och svänga loss på FULL MOON PARTY på helsingkrona. Kommer säkerligen bli särdeles trevligt. Och jag älskar ju att måla mig och smycka mig med fula saker på fyllan så gissa om jag blev glad när jag hörde att man får gratis UV-färg och kan köpa lysande smycken (misstänker att det är såna smycken som alla zigenarbarn sålde på Kos i somras). Nu ska jag äta lite paj sen ska jag sticka ner till ICA och köpa lite Fanta. M m m.

Zigenarbarnen och jag, Gipsy senior. Vill påpeka att jag inte utnyttjade dessa barn,
köpte säkert en sisådär 100 armband på fyllan.

Anonyma tentor

Utbildningsutskottet körde storoffensiv idag och delade ut informationslappar samt hade en namninsamling för anonyma tentor. Rätten till anonyma tentor är Juridiska Föreningens prioriterade fråga för verksamhetsåret 09/10. Och det är ju såklart tråkigt att av Sveriges sex(?) juristutbildningar, alla med nio terminer = minst 54 lärarlag, finns det 2 stycken lärarlag i hela Sverige som inte går med på det här med anonyma tentor; nämligen termin 1 och termin 5 på Lunds Universitet. Pinsamt, Villhelm & co.

Anonyma tentor är i ärlighetens namn inget jag brinner för. Mest för att jag tycker det är en sån självklarhet att jag inte förstår what the fuss is about. Jag tror, hoppas och förväntar mig att våra examinatorer är så pass profesionella att de oavsett om de har mitt namn framför sig kan rätta korrekt och rättvist. Men varför ta risken - varför låta det finnas ens en potentiell risk för att låta sig påverkas av att det är Conny Håstad, ökänt barnbarn till HD-giganten Torgnys tenta man sitter och rättar?

För mig är det helt omöjligt att förstå varför dessa lärarlag så hårdnackat vägrar att "ge med sig". Hur orkar de sitta termin efter termin och försvara denna löjliga "rättighet"? Känns som att den tid som denna fråga förmodligen tar hade kunnat användas betydligt bättre, för lärarna såväl som för JF:s del.

Så, gå med i Facebookgruppen (2000-talets motsvarighet till demonstrationer) och håll tummarna för att det en gång för alla faktiskt drivs igenom. Jag säger som Lena "Anna Anka" L: "Personliga tentor - Så jävla löjligt!"

money walks, bullshit talks

Eftersom jag är en riktig sucker för intriger med kungliga förtecken (har Victoria & Daniels förlovningsbild på mitt kylskåp, gissa om jag fått utstå mycket spott och spe för det!) så är jag såklart väl insatt i hela "Jonas-krisen" (eller kanske snarare insatt i vad kvällspressen skriver om Jonas-krisen). Lite snopet att de efter typ åtta år tillsammans då de inte kunnat förlova sig pga att Gymkotletten inte friat till Victoria i somras äntligen fick förlova sig - och då går det åt skogen nästan direkt!

Läser om norskan Tora som enligt egen utsago haft en affär med Jonas. Hon valde att avslöja det för att "Madeleine förtjänar att få veta sanningen". Hahahahahaaaaa. Ja, jag kan ju tänka mig både ett och två bättre sätt att meddela en sådan nyhet på. Om jag hade mått så dåligt som Tora verkade göra över min "hemlighet" så hade jag kanske försökt meddela det hela på andra vägar, inte genom att sälja historien till högstbjudande tidning och skicka med ett snyggt privat foto på mig själv. Men det är ju bara jag.

Klart att det inte är Toras fel. (Hon insåg ju lämpligt nog inte att det var Jonas B förrän EFTER de haft sin affär, attans!) Klart att Jonas förtjänar all skit om Tora nu talar sanning (och enligt initierade källor på Svensk Damtidning så gör hon det). Då hoppas jag att Madde struntar i eventuell hovetikett och gör slut illa kvickt. Och att Jonas sen blir min mentor när jag börjar jobba på Vinge om 2,5 år (hehe).

where's hellsvik?

Var är "Darth Vader" Hellsvik när man behöver honom som bäst? Sitter i tysta läsesalen och håller på att få spel på killen på andra sidan skärmväggen. Kan man inte viska så ska man hålla tyst. Man ska INTE sitta och citera Alex Schulmans blogg högt för road kompis.

Hade jag inte varit så totalt emot alla hyssjare (hatar folk i läsesalen som hyssjar åt en när man hostad, nyser, tappar en bok etc) så hade jag nog allt hyssjat lite själv.

to be continued...

Fakultetsambassadörernas event

Idag har jag hängt i Stadshallen med Fakultetsambassadörerna. Vi har haft vårt årliga event och yey vad lyckat det blev! Prominenta gäster var bland annat rapparen Behrang Miri och entreprenören Percy Nilsson. Konferencier var komikern Göran Asaad som var en helt underbar människa, skrattade ihjäl mig åt vissa av hans skämt. 

"Alltså, en invandrare som heter Göran. Det är ungefär lika naturligt som om Göran Persson hade hetat Hadji"
.

Så, för er som inte har tillräckligt många AB för att kvalificera er till notarietjänstgöring på Gotlands TR (högst snitt senaste intagningsomgången) och inte pallar läsa ekonomi kan jag varmt rekommendera att bli Fakultetsambassadör!
Det tar inte överdrivet mycket tid, ser sjukt snitsigt ut på cv:t och är tillika hur kul och givande som helst. Jag älskar Ondskans Högborg men lite ökad mångfald hade ingen dött av.

RIP del 2

Kom på ytterligare en sak jag kommer att sakna - mitt finfina överfallsalarm. Ja, det fanns faktiskt ett sådant. Om man tryckte på volymknappen fem gånger när mobilen var knapplåst så skickades ett sms ut till fem förvalda vänner med den helt fantastiska texten "Jag är i nöd. Ring mig!" hahaha. Denna text var förinställd och gick ej att ändra.

Tyvärr har jag ju inte så fint umgänge utan när jag en gång råkade aktivera detta alarm så fick jag - trots att jag meddelat mina vänner om att jag aldrig skulle skämta med detta alarmet och att det verkligen var seriöst - enbart oseriösa svar. Bland höjdpunkterna finns min (före detta) vän "B" som kort och gott svarade med ett "jävla fyllo". Med vänner som dem behöver man inga fiender, sanna mina ord.

RIP

Igår på väg hem från Malmö tappade jag min mobil. Min fina status-mobil. Touch-screen. Musikspelare. Kamera. Och framförallt en skärm större än ett frimärke. Nu känner jag mig väldigt tom. Ensam i världen. Hela dagen har jag bara velat ta upp mobilen i fickan och kolla ifall jag fått något sms. Men nej.

Det var en väldigt fin mobil. Jag skämdes inte över den alls. Lät den ligga framme i läsesalen, tog upp den helt obesvärat framför mina iphone-vänner. Den var ingen man skämdes över, så att säga.

Nu däremot. NU! Herregud, designen på min nya mobil ser ut som något som en sexåring från Tjernobyl har skapat. Vet inte riktigt varför de tyckte att en röd liten rand skulle piffa upp den groteska saken? För att inte tala om skärmen. Herregud. Jag känner mig översynt när jag tittar på den. Den är så liten att man får kisa. Hur det ska gå att läsa/skriva sms vet jag inte. Blir mycket spännande när jag får mitt första sms på denna mobil!

Har iaf kvar samma nummer. De enda två numren jag kan i huvudet är dock Lollos och min pappas. Kan bli lite enformigt. Så slå gärna en signal alt. skicka ett sms med ert namn i, så jag får lite fler vänner att utbyta roliga textmeddelanden med.

Så här glad är jag idag:

Dödens väntrum

Har precis kommit hem från tandläkaren och ser inte riktigt klok ut. Har fått "lite" bedövning så går just nu med mungipan halvöppen och dreglar, myyycket smickrande vill jag lova. Kinden känns som en fotboll och jag är bedövad ända upp till hårfästet!! Seriöst, var det nödvändigt? Puckot började ändå borra typ en minut efter att han lagt bedövningen så det hjälpte inte särskilt mycket ändå. Men men, tur att det är över. Tandläkarväntrum kan vara världens obehagligaste ställe, fy.

Dock var jag inte på långt när så nervös som förra månaden då jag skulle göra en gastroskopi (vilket är ett mkt hemskt ingrepp). Efter att talat med diverse människor som berättade för mig att det var "det värsta de varit med om" så var inte modet direkt på topp. Satt där sjukt nervös i väntrummet på LUS och höll på att dö. Två sekunder senare fick jag världens meltdown och började storgråta (jag är annars en vädigt samlad person) och det var ju lite pinsamt eftersom det bara var jag och en man i min pappas ålder i väntrummet. Mannen skruvade lite nervöst på sig och insåg sen att det var hans uppgift som god samhällsmedborgare att få mig att må bättre (seriöst, jag hade velat gråta i fred).

Mannen: "jaha... hur är det med dig då?"
Jag: - inget svar, hulkade och grät ENORMT mycket (när jag väl sätter igång är det rätt svårt att stoppa mig)
Mannen: "VA?? Är du DÖENDE??" (hur han lyckades uttolka detta ur mitt gråt är ett mysterium)
Jag: "nääää jag är bara så nervös!"
Mannen: "jaha ja, vad ska du göra då?"
Jag: "gastroskopi, alltså jag är SÅÅÅ nervös alla mina vänner säger att det är det VÄÄÄRSTA de gjort!"
Mannen: "men herregud.. det ska ju jag också göra. Oj, nu blev jag också jättenervös!"

Två sekunder senare kommer en sköterska och kallar på mig, och jag lämnar en VÄLDIGT nervös man bakom mig, haha. Förlåt för det!

Nu ska jag torka upp dreglet på mitt tangentbord och sticka ut och springa en runda.

prioriteringslista matförråd

imorgon tänkte jag gå till malmborgs och hamstra lite mat innan det tar slut. vulkanen är en lurig sak som säkert kommer hålla på och jäklas ett bra tag till. så jag tänkte passa på att köpa ett litet förråd. kanske verkar patetiskt men kom inte till mig om tre veckor när ni står där och inte kan äta bananpaj eller får nöja er med tomater i isbergssalladen.

1. bananer
2. avocados
3. passionsfrukt (egentligen inget jag äter så mycket av, men ser ju lite exotiskt och hälsosamt ut att skriva det)

tycker för övrigt att folk som klagar på fritidsresor och apollo etc. för att de inte kommer hem från thailand är världens sjukaste människor. skrattar lite i smyg och hoppas att deras bussresa hem till falun blir extra plågsam. önskar såklart alla fina förstående människor en någorlunda smärtfri resa hem (<3).

har lyssnat på vargasången typ 50ggr nu (ingen överdrift). är lite besatt av den. den är ju överfin!!

ps. om det finns något ämne ni vill att jag ska skriva om (typ: de där nya tjejerna i receptionen, varför är de så långsamma?? eller: vad känner du inför folk som läser dubbelt och ändå klagar över lågt tempo på utbildningen??) så säg till så gör jag det!!

Favorit: nr 17


my biggest problem

jag älskar att shoppa, klarar inte av att känna mig fattig och hatar mitt jobb.

the end.

avd. jaha, tack för informationen?

Nu vet jag det.

på jurren

Sitter i läsesalen på jurren tillsammans med sex andra lyckliga AB-törstande själar. Vulkanjäkeln levererade ännu en ledig dag till mig idag, sweeeet! Påminn mig gärna om detta den 30e då jag kommer vara överbitter då jag lär få ca 2500kr mindre i lön pga denna uteblivna jobbhelg (och förra helgen också för den delen). Attans. Nåja man kan inte få allt här i livet.

Förövrigt kan Fåmansföretag vara det mest onödiga påhittet inom skatterätten. Idioter, starta riktiga aktiebolag istället! Alternativt skippa alla lättnader för dessa idioter och låt dem skatta 70% på alla inkomster. Kanske borde rösta på vänstern i nästa val om de kan åta sig att fixa bort alla skattelättnader? Det är kul att betala skatt!!

hate hate hate

Är på krigshumör idag. Har haft mina ipodhörlurar i sex månader och de har redan gått sönder två ggr! Va faaan. Det nya paret gick sönder efter tre veckor. Och det är så sjukt jobbigt för nu måste jag gå ut till Nova och igår söp jag bort mitt busskort som nyligen laddats med 200kr aaah varför är jag så oansvarig?

Måste jobba på oansvarigheten. Och ja nu till saken - jag har slarvat bort det förbannade kvittot. Hade sparat det i en påse från Mediamarkt och lagt den bland alla andra påsar men den är spårlöst väck. fan fan fan. Jag lyssnar på världens bästa låt nämligen Ronjas Vargasång, så jäkla fin den är!!!

Hade två uppgifter idag (minus hitta kvitto och överleva bakfyllan) nämligen att lära mig printscreena på mac och bädda in youtube klipp på bloggen. TADAAAAAM!!! Nu jäklar ska jag bomba er med youtubeklipp hohohohohoho.

För övrigt är jag fortfarande skitbitter över att jag missar balen. Ska troligtvis bjuda in mig själv till Mr Kvists takterrasshäng (funderade på att skriva ett jättebittert brev och lägga i hans brevlåda där jag hotade honom till livet om han störde mig i mitt skatteplugg men tänkte att han kanske inte skulle tycka det var kul utan att jag var helt störd och sluta hälsa på mig när vi stöter ihop på gården (vilket aldrig hänt men ändå!)). Vet inte varför jag omfattade den sista biten av en parantes, det såg inte så snyggt ut.

Nu ska jag leta kvitton. Besos.
Yesterday

När man vaknar upp och har

1. en halväten knäckemacka
2. en kartong apelsinjuice
3. ett par solglasögon
4. en gren (wtf?)

i sin säng, så vet man att man har haft en bra kväll. Oj oj oj.

CRAZY

För tre minuter sen ringde min kollega och meddelade att jag inte behöver jobba ikväll.

Har jag eftersläppsbiljett till balen? Nej.
Kan jag köpa eftersläppsbiljett till balen? Nej.
Ska alla mina vänner på bal ikväll? Ja.

Är jag världens bittraste människa just nu? Ja

Ända in i kaklet!

TGIF säger jag bara. Avslutade veckan på topp, med att sitta som ett frågetecken under sista 20 minutrarna av dagens föreläsning. Inte så kul. Men innan dess hade vi haft väldigt kul, bland annat med allsång till klassikern "Du får inte stoppa köttbullar i näsan Marcus". Herregud, det var fan tufft att växa upp i vår årskull och heta Marcus. Jag minns när vi precis hade lärt oss låten och vår familj skulle på bilsemester till Danmark tillsammans med familjevänner där en av barnen hette... just det, Marcus. Tror han blev traumatiserad för livet av den resan så mycket som vi höll på med honom. (Förlåt!)

Nu ska jag hoppa in i duschen. Ikväll blir det uuuutgång, wohooo!

Maria - nu with words

Min idol Maria Montazami har börjat blogga. Herregud, det här är ju nästan too (to? two? tooth?) good to be true alltså!
Tänkte sträckläsa hennes blogg men fastnade redan vid bilden på skålen med gélehallon som man får på Grand Hôtel i Sthlm. Nu när jag vet vad man får för pengarna (= en knipare, uppenbarligen) kan jag lätt tänka mig att bo där nästa gång jag är in town.

Grannsämja

När jag bodde i Malmö så hade jag världens sjukaste grannar. Vem kunde ana, att i världens sötaste lilla bostadsområde skulle topplistan av Sveriges grinigaste pensionärer bosätta sig? Kul för övriga Sverige att samtliga tio bor i ett och samma trapphus. Mindre kul för mig och mina icke ont anande vänner på besök. Erikslustvägen 36H, bosätt er ALDRIG där. Om ni inte är stumma och blinda. De gillar nämligen inte att man ger ljud ifrån sig.

Värst av alla var såklart min närmsta granne Bitterfittan, även kallad den Galna Kattkvinnan. Har mycket tragiska minnen av våra duster genom åren. Nu kämpar hon vidare med min lillebror. Och have no fear, galna kvinna! Till hösten kommer syskon nummer 3, redo att fortsätta de "skandalösa rave-partyna", haha!

Trevligt nog så såg Gud mitt lidande och gottgjorde med min fina granne här i Lund. Trodde först att han var gay men insåg sen att killen som han alltid umgicks med var hans bror som bor i trapphuset bredvid (och tackade då min lyckliga stjärna för att jag för en gångs skull lyckats hålla käft och inte kommenterade hur söta de var ihop). Tyvärr har han sen en tid tillbaka en flickvän med oerhört hög röstvolym. När hon skriker på honom (vilket händer en del) så kan jag höra i stort sett varenda ord. Funderar på att erbjuda medlingstjänster, är relativt insatt i deras bråk.

Efter att flickvännen idag snodde den enda solstolen på takterrassen har jag dock bestämt mig för att jag är på min grannes sida, hehe. Dessutom passade hon på att "dissa" mig fem minuter senare, inte ok!
Grannen: är det du som ska ha förfest här innan vårbalen?
Jag: vaaa?
Grannen: ja, du läser väl juridik?
Flickvännen: men åååh... det var ju en kille som skulle ha fest. HON har ju INGEN pojkvän.

Och huuuur vet hon det???!

Kanske lite dryg ändå?

Läser igenom gamla blogg-inlägg från min gymnasieblogg. Hahaha, herregud. Jag var inte direkt skolans mest sympatiska tjej.

31/3 -06
"Alltså... vad var det för sorts folk på Komvux? Jag har alltid trott att det bara är en massa efterblivna människor som läser där"

5/5 -06
"fan vad folk som frågar meningslösa frågor är.... meningslösa. typ personer som ställer frågor i stil med "kan du matteprovet?" "kommer provet vara svårt?". liksom VA FAN!!!!! vad är ert problem? tror ni att jag vet i förväg hur provet (eller vad fan ni nu vill veta) kommer vara.. snälla, tänk efter, ffs, TÄNK EFTER!!"

31/2 -06
"sen fick alla de med ig-prov tillbaka sina prov. hånskrattade åt dem."

Matlådehierarkin

Livet är en ständig kamp för att komma överst på statusstegen. Inte ens under lunchtid, då ljusskygga studenter överger Ondskans Högborg och vallfärdar de 100 metrarna bort till Juridiska Föreningen för att äta lunch, avstannar statuskampen. På JF kämpar man om bästa matlådan.

Att hamna överst i hierarkin kräver en god matlåda. Denna kan se ut på flertalet sätt men får gärna innehålla kött (kött = dyrt), extra plus i kanten om det rör sig om en rejäl kotlett. Sallad och dylikt ger ytterligare en dimension till matlådan och kan få den enklaste spaghetti bolognese-matlådan att stiga i rang. Överlag är dock spaghetti och makaroner ett tillbehör som drar ner poängen, det är både lätt och enkelt att tillaga och kräver inte särskilt stora skills.

Viktigt är även att man poängterar att man inte lagt ner mer än typ max en kvart på att laga maten, att det var JÄTTElätt och att matlådan enbart består av lite "rester som man slängde ihop". Det är coolt att kunna laga mat utan recept och utan förberedelser.

En grupp som står alldeles utanför matlådehierarkin är de som köper sin lunch. En fräsch pastasallad från Café Italia är definitivt strået vassare än en svettig Widerbergare. Lägst ner i denna kategorin hamnar definitivt de som handlar en fralla på Malmborgs. Hallå? Är lite osäker på hur man ska bedöma thaimat, men känns spontant ganska b.

Och så har vi såna som jag själv då. Matlådehierarkins motsvarighet till "little Jenny" i Gossip Girl. Jag sitter definitivt längst ner på trappan de allra flesta dagar med mina fiskpinnar och snabbmakaroner. En standardkommentar bland mina fina vänner när jag för en gångs skull har med mig något som de skulle kunna tänka sig att äta är "jaha, har du varit hemma i helgen och fått med dig mat från din mamma eller?". Det värmer, det värmer.

Tänkte ta lite revansch idag och hade förberett en SJUKT avancerad sallad bestående av ICA:s lösplock-sallad (herregud vilken uppfinning. Sallad som lösgodis, jag dör - och ej av lycka), rödlök, fetaost, avocado, soltorkade tomater och olivolja. HAH! Hällde den över mina köttbullar och potatismos och gjorde mig redo att inta JF. Och vad händer? Ja, JF är nästintill folktomt. Inte ett bekant ansikte. Fan.

(Imorgon blir det precis som vanligt, fiskpinnar och potatismos i lilla lådan. Slår vad om att det kommer att regna och JF vara fyllt av klasskamrater med medlidande ögon och renskavsgrytor och humrar i sina matlådor) ((det där med hummer var en liten överdrift))

Robot Unicorn Attack

Här har ni det mest hypade spelet på Ondskans Högborg (eller iaf bland Dolusspexarna). Robot Unicorn Attack. Rumour has it att det finns de som når ofattbara 30 000p/runda. Själv är jag inte riktigt lika skillad, springer in i de jädra stjärnorna hela tiden och min lilla häst exploderar. Snittar ca 2500p per runda. Dock har jag ca 10 skatterätts-seminarium framför mig att förbättra mina skills på, så det är snarare mer av en tidsfråga innan jag når 120 000p.

GLHF!
(jag har småbröder som älskar CS, ok)


Kändis-spotting!

Var i Stockholm i helgen och rent kändis-spoting-mässigt så var det en nästintill fulländad helg.

Betyg på helgens kändis-spotting:

1. Simon & Thomas
Stod bakom mig i incheckningen till flyget. Fick flygvärdinnorna att tissla upphetsat, pluspoäng på det. Dock dras betyget ner av att de inte hade sina hundar med sig, samt av att varken min mamma eller min pappa visste vilka det var. Pappa menade besviket på att "jaha. Jag trodde att du menade en riktig kändis, typ Lotta Engberg".
Betyg: 2,5 av 5 hjärtan

2. Arga kocken
Ok, i ärlighetens namn såg jag inte honom själv men det gjorde däremot mina bröder. Har ingen aning om vem han är men enligt mina bröder (som kan sina kändis-grejer) så är han Sveriges svar på Gordon Ramsay.
Betyg: 1 av 5

3. Rebecca Simonsson
Bloggande nattklubbschef på Hells Kitchen. Hon var väldigt kort. Men snygg! Betyget dras ner av att det var så uppenbart att hon skulle vara på HK. Dessutom var hon ju inte med i Glamourama = okänd för större delen av Sverige.
Betyg: 2 av 5

4. PH-Catja & PH-Andreas
Avskydde dem i Paradise Hotel (ja, även jur.stud kollar på denna typ av tv-program). MEN! Catja är sjukt snygg, även live. Andreas ser lite obehaglig ut. Oberäknelig. Kändes dock ändå som ett stort moment då de ju är ÄKTA b-kändisar.
Betyg: 4 av 5

5. Linn Herbertsson
Bloggande Stureplanstjej. Jättelång! Jättesöt! Och världens mest fantastiska dialekt (skånska, höhö). Efter en kväll fylld av sarkastiska kommentarer pga min (tydligen helt oförståeliga) dialekt var det ju skönt att höra att jo, det finns tjejer på Stureplan som pratar annat än stockholmska. Om än bara en. Betyget dras dock ner av att hon är tämligen okänd.
Betyg: 2 av 5

6. Dasha Girine
Bloggande Stureplanstjej (om ni undrar varför jag inte har så bra betyg - här har ni svaret. Följer ca 1000 bloggar slaviskt). Hon såg ofantligt uttråkad ut. MEN kunde ändå se snygg ut i en tjock jacka, mycket imponerande i say (som ser ut som en stoppad korv i min vinterjacka, och inte på ett sexigt fodralsliknande sätt). Lågt betyg pga att hon inte är en särskilt känd person utanför bloggvärlden.
Betyg: 2 av 5

7. KENZA
WOW!!! Spoted ca 05:00 på väg hem från HK. Hon var sjukt lång. Och sjukt snygg! Seriöst, vet man inte vem Kenza är så läser man nog inte denna bloggen heller.
Betyg: 5 av 5

Måste emellertid erkänna att jag fortfarande saknar ett IRL-moment med bloggerskornas bloggerskor - Kissie. Är sjukt nyfiken på hur flickebarnet faktiskt ser ut. Hur stora ÄR hennes bröst? Hur smala är hennes lår egentligen? Detta och mycket mer tenderar jag att ta reda på under mitt nästa besök i huvudstaden.

Vårruset del 1

Jag och några tjejer i klassen har bestämt oss för att springa Vårruset i Malmö i mitten av maj. "Kul ide!" tänkte jag och instämde i förslaget att det absolut inte skulle vara tillåtet att gå under loppet.

Efter att i veckor ha plågats av mina "lagkamraters" (föredrar att se dem som fiender, vilka är de onda människorna som lurat mig in i detta?) ständiga facebook-uppdateringar om löpturer, spinningpass och allt vad det nu är så bestämde jag mig idag för att ge mig ut och springa. En liten nätt runda på 5km, hur illa kan det bli?

Well. Fråga de två vettskrämda killarna som vid niotiden blev halvt ihjälskrämda då en flåsande, flämtande, frustande tjej sprang/kravlade/gick/hasade sig förbi dem på en alltför smal gångväg. Tjejen var tyvärr jag. Vet tack och lov inte vilka de var. Tur det eftersom jag sånär råkade spotta på en av dem då vinden tog tag i mitt spott och for bakåt. Och "alla ni" (dvs Malin Ahlgren) som inte kan förstå varför jag inte skaffar mig en pojkvän - här har ni svaret. Jag är inte så charmig som jag ser ut.

Och min kondition suger.

Nåja. Imorgon tänkte jag ge det en ny chans. Vägrar komma sist på Vårruset (men har dock sänkt mina egna mål, numera siktar jag inte på att slippa komma sist av oss tjejer utan snarare sist av ALLA deltagare, 80-åriga tanter inkluderade, haha).

BRUSHAAAAN


På väg hem till Ondskans Högborg från ett underbart glass-stop på Stortorget konstaterade jag och några vänner att det måste suga att vara snygg, men ändå blekna i jämförelse med ett ännu snyggare syskon.

Ja, som ni ser har ju inte jag dessa problem. Fan vad man har det bra. Fan vad man ÄR bra.

Hej hej hallå bloggen!

Inspirerad av en av mina bästa vänner Tessihoe tänkte jag återuppta det här med att skriva blogg. Kan hon så kan jag, även om jag misstänker att mitt liv som fattig student i ett stundtals dystert Lund är lite mer lame än hennes liv som student i ett inte alls särskilt dystert Barcelona. Får väl slänga in lite avklädda bilder på mig själv (måste bara ladda ner photoshop först), har hört att det ska locka läsare.

På gymnasiet så bloggade jag och alla mina vänner. Det var väldigt internt (på den tiden fanns ju inte Facebook) men också oerhört roligt. Tills vår studierektor googlade sitt eget namn och hittade ett litet hat-inlägg om sig själv i min blogg, haha. Attans!

Dock klarade jag mig undan allt för många sänkta betyg och lyckades efter ett år i Australien och Thailand (samt en otroligt dyster sommar på BK på Kastrup där jag större delen av tiden ville ta mitt liv) ta mig in på juristutbildningen i Lund. Till sommaren har jag pluggat här i två år! Sjuuukt. Jag som fortfarande går vilse på väg hem från Vildanden.

Så här är jag nu. I Lund. Ibland på ett dansgolv, men allt som oftast på Ondskans Högborg (smeknamn på Juridicum, mycket fyndigt). Min mattelärare Susanna i tvåan på lågstadiet sa till mig att "du med din attityd kommer aldrig att komma någonstans här i livet". Well, jag är ganska nöjd ändå!

RSS 2.0