No good, Blade!

Skrattade lite i smyg åt den här artikeln, som handlar om Wesley Snipes flykt undan det amerikanska skatteverket. Han menar att han är världsmedborgare och därför inte vill skatta i USA. Haha. Ja. Man skrattar ju lite överlägset överslätande åt det fåniga argumentet. Och sen inser man att man känner sig överlägsen för att man kan mer skatterätt än den genomsnittliga världsmedborgaren. Inte coolt. Mest töntigt.


Företag jag hatar (eller; ohämmat hat mot Skånetrafiken)

Skånetrafiken
Kommentar egentligen överflödig. Hur ett företag med affärsidén "köra buss och tåg enligt på förhand fastställd tidstabell" kan misslyckas så fruktansvärt är för mig ett mysterium. Hundratusentals (miljontals?) av skattebetalarnas kronor rinner varje år genom fingrarna på inkompetenta tjänstemän vars ständiga svar på varför tåghelvetena ständigt är försenade är ett svagt "Citytunneln...".

Det är förseningar när det är kallt, det är förseningar när det är varmt. Det är förseningar när det är perfekt väder. Herregud, hur är det möjligt att komma på så många orsaker till försening? Oförståeligt.

Jag tågluffade för några år sedan genom öst-Europa och blev försenad EN (1) gång, detta pga en stor skogsbrand i Grekland. Inte en enda gång skyllde man på något så tramsigt som solkurvor. Och jag vet inte, kanske är det bara jag, men när trafiken över Öresundsbron slås ut flertalet gånger under en månad pga "växelfel i Fosie" så tänker man rent logiskt att man KANSKE borde lägga lite tid på att laga denna växel ordentligt. Herregud, hade inte förvånat mig om Skånetrafikens chefsmekaniker är hjärnan bakom Facebook-gruppen "vi som tror att allting kan lagas med maskeringstejp".

Och what'up med de hutlösa priserna? För två år sedan betalade jag 180 kr t/r till Kastrup. Kändes lite dyrt sådär. Idag, 216 kr!! Alltså whaaat theee fuuuuck? Prishöjningarna försöker man dribbla bort med att det är så dyrt med alla "upprustningar och underhåll" som Skånetrafiken ägnar sig åt. Hahahahahaha. Hahahahaha. Ha ha ha ha ha ha ha. Upprustning? Vilken upprustning?? Jag har hittills upplevt en (1) bussresa hem till Österlen i en buss med AC, och åkt i en stadsbuss i Malmö utrustad med AC och stötdämpare ungefär lika många gånger. Pågatågens säten är fortfarande bajs-lila och har fastkletade tuggummin på undersidan av sätena. Var är upprustningarna? Ja, jag vet att man köpt in nya tåg som säkert är jättefina, men var är dem egentligen? Börjar tro att de är en myt för att hålla arga resenärer lugna.

Sist men inte minst så är det något så ofattbart beräknande i tiden som tågen försenas. För att få ersättning krävs 20 minuter. Är de någonsin försenade 20 minuter? Well, ja, men allt som oftast är det 17 minuter, 12 minuter, 8 minuter, 16 minuter, 5 minuter. Etc, etc, etc. Och nej, visst är 5 minuter inte hela världen men likväl har jag VÄLDIGT svårt att förstå hur man på en tågresa som tar 15 minuter lyckas bli försenad i 10 minuter och således förlänger restiden med 66%!? Helvete.

OCH SLUTA SKYLLA PÅ CITYTUNNELN! Citytunneln är en tunnel. Den rör inte på sig. Den är inget monster och ingen gubbe i lådan som hoppar upp lite närsom och äter upp tåg och orsakar förstörelse. Den skapar inte solkurvor. Den välter inga ledningar. Det är ett byggprojekt nere i underjorden. Hur kan man skylla på Citytunneln när tåget från Ystad är inställt två ggr i rad? Oförståeligt. Helt. Oförståeligt.

RSS 2.0