Dålig midsommar

Jaha. Om exakt 38 minuter ska jag sätta mig på ett tåg till Kastrup. Och jobba. Slutar halv tolv. Kul. Vill skriva ett annat ord men det hade sett rätt vulgärt ut så jag skippar det. Tänker onda tankar om vädret. Har hetsat min mamma hela dagen.
"Kolla, ett moln! Det kommer säkert regna ikväll!"
"Ja, kanske det. Men jag jobbar i alla fall inte".
C.A vs. Mamma 0-1

Åh. Jag är så bitter. SÅÅÅÅÅ bitter. Typ 98 på en 100-gradig skala. Vill att det ska regna, åska, blåsa, storma. Är en dålig vän idag. Tänker onda tankar om mina vänners midsommarfirande. Funderar allvarligt på att ta reda på mitt tentaresultat. För den här dagen kan liksom inte bli värre. Kanske hade känts befriande (eller inte).

Lyssnar på psalmer på Spotify. Tänkte att det skulle lugna mig lite men det gör mig bara ännu mer depp. Lyssnar på "en vänlig grönskas rika dräkt" i elva olika versioner. Fint. Somrigt.

Dessutom visar min omgivning sällsynt dålig förmåga att trösta mig.
"Jaja, du får i alla fall dubbelt betalt. Det är ju bra pengar!" sa min pappa i morse.
"Man firar inte midsommar i Danmark. Så nej, vanlig svart dag"

"Men du kan ju komma till oss senare, vi sparar lite tårta. När slutar du, nio eller?" sa en vän för några dagar sen
"... halv tolv..."

Men. Nog med självömkan. Om två veckor drar jag till Barcelona! Wohoo. Sug på den ni.
Puss alla fina midsommarbarn. Måtte Poseidon ta er!

England, era puckon

I vissa avseenden måste engelsmännen vara världens dummaste folk. Då syftar jag inte på påhittet Vegemite och vita bönor på toast utan på deras obönhörliga tro på sitt eget fotbollslandslag. När jag var i London för någon vecka sen, dagarna innan fotbolls-VM drog igång så fullkomligt exploderade landet i souvenirer, artiklar och diskussioner om hur VM-guldet ska bärgas. Jesus.

England må ha världens bästa klubblag och en av världens bästa ligor, men landslaget? På pappret ja, IRL nja. Dock verkar det engelska folket drabbas av kollektiv minneförlust inför de stora mästerskapen. Alltid är det samma visa. Ända sedan 1966 har engelska supportrar och journalister levt i tron om att "i år tar vi guld -igen!". Två veckor senare har det fantastiska landslaget åkt ut och hela fotbolls-England är i uppror. Man hänger David Beckham-dockor och har sig. Att de orkar!

Nej, då är vi svennar lite sundare i vår inställning. Visst finns det alltid de mentala dvärgar som glatt klickar i "Vi tar Guld!" på Aftonbladets klassiska webb-fråga "hur går det i VM?" men den stora merparten är realister och när en förhoppning om att vi åtminstone når åttondelsfinalen. Vilket vi ibland gör. Visst surar vi lite om Zlatan bränner en straff men att vi skulle bränna Zlatandockor, det vågar vi inte. Risken finns att galna Rosengårdsinvånare hade bränt upp Sverige i protest. Haha. (*skämt*)

LURAD :(

Var på Liseberg i tisdags. Såg döden i vitögat i en del attraktioner men innan dagen var över hann även min lillebror vinna ett sånt där megastort Toblerone. 2kg! WOHOO! Kul för honom att han fem sekunder innan vinsten gått med på att vi skulle dela lika. Kul för honom att vi inte vann mer (men ett löfte är ett löfte he he he).

Så döm om min förvåning när vi kommer hem och ska dela upp detta godis och det enbart visar sig vara 1650g choklad i förpackningen. Visst, det är ju fortfarande mycket men ändå? Jag, blivande jurist, moraliskt ofelbar, menar att detta lurendrejeri ändå inte är ok. Jag vill ha 2kg Toblerone, inte 1650g!

Planerar att skicka upprörda mail till Tobleronekontoret i Stockholm. Men besinnar mig till efter midsommar. Tills dess äter jag min del och är ändå allmänt nöjd med livet.

Ett sånt här choklad vann vi! Ingen aning om vem bruden på bilden är.

Googlade "Toblerone 2kg" och fick upp denna fina bild. Tyckte den såg rätt festlig ut. Kanske försöker mig på en liknande bild imorgon. Den som lever får se, fina läsare!

Skulle inte förvåna mig om denna tjejen siktar på Playboy. Någonstans måste man ju börja!

 


Kommentar

Sjukt nöjd över danskarnas uttåg ur VM. Alla andra lag önskar jag all lycka och yadi yada men danskarna? Hell no. Tycker överlag att danska folkets inställning till VM var rätt rolig. Till exempel hade den "centrala ledningen" på mitt jobb tryckt upp sisådär 500 000 tröjor som alla anställda var tvugna att ha på sig under VM. Tröjorna är röda, gjorda i 100% polyester och på dem står det "Det var domarens fel!". Därav min bitterhet på danskarna. De tröjorna är förjävliga. Och nu ikväll hörde Gud bön och såg till att Honda skickade danskjävlarna ut ur Afrika.

Ses på Kastrup imorgon, danska fotbollslandslaget! (ha ha ha. Ni får ingen rabatt)

Hvor er danskerne no?!

Det kungliga bröllopet

Sitter klistrad framför tv:n. Än så länge relativt besviken. I SVT sitter mumintrollet Mark och Ebba von Sydow och pratar med en rad mer eller mindre tråkiga gäster. De är tråkiga, deras intervjuer är tråkiga. Det är inte bra, inte bra alls.

TV4:s programledarpar är bättre. Dock hatar jag Kristin Kasperssons hysteriska rapporterar från Kungsträdgården. Hon känns inte äkta. Jenny däremot, hon är fin. Dock dör jag lite inombords åt följetongen "Elisabeths klänning". Elisabeth Tarras-Walberg, kronprinsessan Victorias gamla mentor, är tydligen expertkommentator på TV4 inför bröllopet. Herregud vilken malplacerad människa. Bettan vill inte gissa, inte avslöja inside stories, inte tala olämpligt om de blåblodiga. Hon känns så genuint otrevlig och osympatisk, denna Tarras-Walberg. Hon känns som en sån tant som läxar upp en på bussen för att man sitter på platsen för rörelsehindrade (på en i övrigt tom buss).

Dessutom har något ljushuvud på TV4 kommit på att man ska göra en serie som heter "En klänning till Elisabeth", där svenska stjärn-designern Lars Wallin skräddarsyr en klänning åt Elisabeth. Klänningen blev såklart fantastisk, men herregud. Kunde de verkligen inte hitta någon mer inspirerande, yngre, roligare, livfullare människa att sy upp en klänning åt? Visst, Bettan är ju definitivt fin men kunde de inte ha övertalat någon under sjuttio+ att ställa upp?

Ne. Bröllopssändningen levererar faktiskt inte än...

Hemmafixarn

Fick ett litet ryck idag när jag kom hem från jobb. Ett städ-ryck. Och eftersom detta inträffat två ggr på de två år jag bott i Lund så vet jag att man bör ta tillvara på tillfället. Så, idag åkte äntligen julgardinen i köket ner, samt de två snöbollarna som hängt inne i mitt vardagsrum. Kände att det var dags, snart är det ju jul igen och det är ju ingen julkänsla om man inte får sätta upp sin julgardin och riskera livet när man hänger upp julljusen.

Gav mig även på att montera upp min "januari-november"-gardin (detta året dock "juni-november"-gardinen) vilket tog lite tid. Är inte så tålmodig av mig men tog hjälp av en stege som fungerade som en hängare. Efter sisådär 20 min hårt slit och lite svordomar så var jag klar. Gissa om jag blev glad när jag kom på att jag byggt fast gardinen i stegen (hahaha).


Och just när jag skriver detta så dör jag av skratt då jag inser att istället för att ta av en av gardinerna och ta ut stången så HADE jag måhända kunnat lyfta över tyg-gardinen... hahahahahahahahahahahahahahaha. Alltså herregud. Jag skämtar verkligen inte, jag blev skitlack när jag insåg detta problem och trodde att jag hade fastnat med gardinerna. Fick göra om hälften. Skjut mig. Nåja, överfint blev det till slut! Nu kan mina föräldrar sluta förfasa sig. Standardkommentaren när de kommer på besök och ser mitt "tomma" fönster är "Men C, vad tror du egentligen att dina grannar tänker när de ser ditt tomma otrevliga fönster utifrån?"... Well, jag tror inte att de bryr sig så jättemycket men så är mina föräldrar å andra sidan lantisar.

Sen tänkte jag slänga ner alla julprydnader i garderoben i en fin låda men råkade tappa ut en sån där snöbolls-grej med massa vatten och skit i. Ball. Städ-rycket försvann asap och jag låtsades vara Blondinbella som var tvungen att gå iväg lite för att blogga. Hehe. Nu ska jag ligga lite på min spikmatta.

tillfällen då man älskar sitt jobb lite extra #4

Dagar då kortmaskinerna enbart fungerar sporadiskt och man således bara kan ta emot kontant betalning. M m m. Livet känns aldrig så fint som då. (Skulle vara om det inföll på en dag då man även var bakfull i sådana fall.) Hade den stora turen i livet att råka ut för detta idag. Gästerna var som vanligt mycket förstående.

Arg svensk: Men va?? Vadå inte kort? Nu ska jag ha maten gratis!!
Jag: Haha *dödande blick*, ja, tyvärr så går det inte
Arg svensk: Jamen du får ju skylla dig själv det här är ju inte mitt problem! Jag vill ha min mat!
Jag (sa då inte): ... och jag vill att du självdör på studs. Men tyvärr ser varken din eller min önskan ut att uppfyllas inom den närmsta tiden.

Ännu argare svensk: Men JAHA, varför kan man inte betala med svenska mynt?
Jag: Tyvärr så kan vi inte växla utländska mynt i vår bank
Ännu argare svensk: Vadå utländska mynt? JAG SA JU att jag ville betala med svenska mynt!
Jag: Ja, men tänk på att vi befinner oss i Danmark nu.
Ännu argare svensk: Jaha. Ja men det är ditt fel, du förvirrar mig när du pratar svenska!

SAS-medarbetare: Ja.... detta är ju SÅ typiskt er! Ingenting funkar. NÅGONSIN! ALDRIG!!!
Jag: Jag ber så hemskt mycket om ursäkt
SAS-medarbetare: Då vill jag ha en IS (dvs en glass) som kompensation!
Jag: Tyvärr så fungerar inte vår glassmaskin idag
SAS-medarbetare: Men Håll Nu Opp!!! DETTA ÄR JU HELT SJUKT! INGA KORT... och så ännu värre... INGEN IS!! Aldrig mer, ALDRIG mer, hör du det!
Jag: *Ler*

Övriga anekdoter från en fin helg på jobb:

Kines: How much is diss dip-sauce?
Jag: 4 kr
Kines: How much is diss dip-sauce?
Jag: 4 kr
Kines: How much is diss dip-sauce?
Jag: Actually, they're all 4 kr, except for the ketchup that costs 1 kr
Kines: *lång väntan*
Jag: *lång väntan*
Kines: And diss?
Jag: As I said, they're AAAAALLLL 4 kr!
Kines: Even diss?

Transsibiriska järnvägen

Sitter och funderar över lämpliga semesterresmål. Min vän Lollo "Puff" är lite sugen på transsibiriska järnvägen, vilket ju länge varit en dröm. Så jag började googla. Och leta. Och läsa. Hittade ett jättefint svenskt företag som erbjöd resor för den nätta summan av 45 000 kr (exkl. resan till Moskva tyvärr) och sedan bjöd de på denna gemytliga bild av hur en kupe kan se ut.Blev jäkligt taggad när jag såg den här bilden. Liksom:
1. De ser jätteglada ut!
2. Det ser ut att vara ok att dricka inne i kupen
3. Det är tydligen unisex kupeer
4. Medelåldern ser ut att vara lagom hög, ingen risk att behöva känna sig gammal

Var innan lite tveksam pga priset, men sen insåg jag att om man för denna nätta summa får tillbringa två veckor på 3 kvadratmeter med såna här fina typer så är det lätt värt det! Tänk vilken resa. Piff & Puff, den ryska soldaten och tre andra ryska dudes i sina bästa år. Transsibiriska järnvägen, här kommer vi!

"Where are you from... Poland?"

Har varit ett par dagar i London. Underbart! Ännu roligare att få chans att hänga med min underbara vän Karin som pluggar till något så avancerat att jag inte ens kan stava till det haha (gav några försök men tog bort det, såg ut som något som en dyslektiker skrivet.. nåja, det handlar om ekonomi). Blev dock liiite besviken när jag insåg att hon inte var ett uppslagsverk över London.

"Vad är det där för staty?"
"Vet inte"
"Vad är det där för byggnad?"
"Vet inte"
"Var går den här bussen?"
"Vet inte"
"Vad heter det här området?"
"Vet inte"
"Varför byggde man egentligen Big Ben?"
"Vet inte"

För övrigt har jag shoppat obscent mycket. Skulle kunna skryta lite över fina skor och partyklänningar men herregud, inköp numero uno får ändå sägas vara min kommunist-armémössa, fyndad i Notting Hill. Dock vinner den i hård konkurrens över min fashion-regnrock som jag köpte på Primark, hoppas det regnar hela sommaren nu!!

Avslutningsvis blev hemresan ett litet helvete då Gud straffade mig för att jag åkte budgettåg genom att låta mitt tåg till flygplatsen gå sönder. Tjohej! Väl på Gatwick fick jag rusa med en 25 kg tung väska över hela flygplatsen för att inse att incheckningen stängt. Jur.studen i mig började såklart argumentera med de elaka människorna, vilket inte fungerade. Så tog till trick nr 2, GRÅTEN! Haha. Funkade jättebra, tio minuter senare hade jag checkat in, gått förbi säkerhetskontrollen och satt mig inne på McDonalds för lite McFlurry-terapi. Antar att jag måste slipa på min argumentation, tror inte att min blivande arbetsgivare kommer uppskatta om jag försöker vinna mål genom att gråta fullt lika mycket. Dock kanske han inte bryr sig så länge det funkar? Tål att funderas på!

London-besvikelse 1: Primark. Mer Ullared än Gucci, för att uttrycka sig milt. Måste sluta läsa modebloggar, de hypar alltid sönder allt.

London-besvikelse 2: Buckingham Palace. Ingen Harry. Ingen William. Och: Ingen Elizabeth! Byggnaden liknade mer en betongbunker än ett slott. Tacka vet jag Grand Palace i Thailand. Thailändarna kan det här med pråliga utsmyckningar, guld och diamanter på sina slott. Se och lär, kolonialmakten England!

London-insikt: "Ja, men va fan. Det gör ju inte så mycket att man gör en walk of shame här. Ingen känner ändå igen en på tunnelbanan"

Storasyster-kharma!

Gissa om jag samlade pluspoäng igår för att i framtiden kunna ta mig till storasyster-himlen! Igår tog min underbara lillebror studenten från (på?) Bladins, min gamla skola. Det var världens finaste väder, höll på att svimma där jag stod. Lite mer synd om alla killar dock som var uppklädda i svart kostym. Konstateras kan att rektorn höll exakt(!!) samma avslutningstal som när jag tog studenten för tre år sen. Talet inleds med att han jonglerar med äpplen och sedan "låtsas" tappa ett äpple vilket osökt leder honom fram till ett föredrag om Newton och tyngdlagen. Ack så fiffigt!

However så överlevde jag och kvällen var hur fin som helst. Vid tolv var jag i Lund för att sticka vidare ut när min lillebror ringer och berättar att hans plånbok blivit stulen och att han inte får komma in på sin egen studentfest? Seriöst! Tiger-mamman i mig fick damp. Så tog mig tillbaka till Malmö (rekord-snabb tid, tack trafikpoliser för att ni bestämde er för att hålla helg!) och lyckades fixa så att pojken kom in till slut.

Dock!
Till vakten som menade på att "det är ditt problem om din plånbok är stulen, jag bryr mig fan inte om du tar studenten eller inte" vill jag säga; jag önskar dig allt ont. Måtte du för evigt misslyckas med intagningsproven till Polisen och måtte du ha extremt många jobbiga sommarkvällar med riktigt fulla och otrevliga människor, ditt Dumma Jävla as.

Nu ska jag duscha och äta lite avocado. Ikväll kommer min bästis hem!!!!!! Jag är jätteglad!

Centerjonas in action

Har känt mig lite tveksam till vem jag ska personkryssa i höstens val. Sen såg jag den här kampanjfilmen (som tyvärr inte är ett skämt) och bestämde mig. Centerjonas for president!Tack!

Efter mindre fantastisk tenta (Facebook är ju fint på det sätt att man snabbt inser hur tentan gick för folk. Skit verkar sammanfatta det relativt bra. Nice att det inte bara var jag som hade feta problem med den där jäkla B som skulle köpa in sig i ett fånigt barnpassar-aktiebolag) kom en fantastisk tentafest! Klackarna i taket, inga hämningar, fullt ös. Tequila!! Sjukt kul var det även om svetten rann, högtalarna inte var top noche och mitt smink typ avdunstade uppe på JF.

Och trots att vi bråkar om genusperspektiv och hetsar upp varandra över vad man får ha med sig på tentan, försöker imponera på varandra med dyra kläder så är ju min klass för jäkla underbar! Tack för en fantastisk (socialt sett, inget annat) termin. Nu är det SOMMARLOV!! Wohooo!

(Och ang. tidpunkten för detta inlägg kan jag meddela att jag vaknade pigg som en mört kl. 7. Kuuuul att jag efter att ha fått dra mig själv ur sängen hela tentaveckan nu vaknar av mig själv vid denna tidpunkt? Kroppen. En märklig sak!)

Känns gött

... att veta att man aldrig kommer att behöva sitta ting i Obygden. Eller sitta ting at all för den delen, hehe.

There's a time for everything. Right now:


Finaste delen av SverigeJag trivs bäst i öppna landskap

Saker som ej hjälper mot tentanervositet:

 • Sitta ute och sola
 • Lyssna på musik
 • Kolla på Nyhetsmorgon
 • Titta på gamla avsnitt av Grey's Anatomy
 • Packa väskan
 • Packa väskan igen
 • Packa väskan en 3e gång
 • Städa
 • Byta kläder
 • Dricka 1L vatten (på tid)
 • Snoka igenom gamla vänners foton på Facebook
 • Källsortera
 • Gå ut med soporna
 • Duscha
 • Hårinpackning
 • Raka benen
SERIÖST!!! Vad hjälper???

Dödens Dag

Tentadag...........

Har inte sett en enda fågeljävel idag. Inte EN enda. Hatar mitt liv.

Charlie bit me


Lagom ondskefull liten kille den där Charlie.
Och lagom dum kille den där storebrorn som var tvungen att leka med elden och stoppa in sitt finger i lillebrorsans mun.

Får hemlängtan av den här filmen, påminner mig om mina småbröder haha.

RSS 2.0