Allt hopp är ute...

Efter en dag på Ondskans Högborg (har trätt in i ett nytt stadie av tentaperioden: den där man blir glad över alla svåra frågor man gör - det innebär ju att de inte kommer på tentan! Bl a en helt vansinnig fråga om GB-glass, död åt GB säger jag bara) kommer man hem och går in på Aftonbladet.

Och så får man en stor artikel slängd i ansiktet:
Utbildningarna du förlorar mest på

Klickar in lite för att skratta åt alla härliga högskoleutbildningar. Yes, visst fanns bibliotekarie, meteorolog och barnmorska med på listan. Kanske inte så otippat. Men så satte jag mitt skratt i halsen och insåg till min förfäran att även vi blivande jurister gör ett dåligt utbyte. FAN FAN FAN!!

Det är tydligen den statliga inkomstskatten som är boven i dramat. För övrigt kalla Almega den statliga inkomstskatten för hjärnskatten, haha!! Vet inte om jag skrattade åt det typiskt osvenska i att man de facto går ut och klassar alla som inte kommer upp i statlig inkomstskatte-nivå som mindre vetande eller åt att jag kände mig lite lättad över att jag faktiskt vet vad statlig inkomstskatt är? Nåja. Nu ska jag tvätta lite och kolla på nya utbildningar. Tydligen ska man satsa på att bli ingenjör. Jahapp.

Tekniskt basår (och Malmö Högskooolaaa) nästa.


Kommentarer
Postat av: smollboll

"– Man ska utbilda sig till det man har intresse av. Men det är tyvärr ingen garanti för att du får ett ekonomiskt utbyte av din utbildning, säger han."Vilket bullshit. Jag läser till civilingenjör för att bli rik (och det verkar vara ett bra val)... dock förutsätter det ju att jag klarar tentorna, och just nu ser det ganska mörkt ut...

2010-05-28 @ 18:55:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0