Utbytesstudier

Herregud, det här med utbytesstudier är som en helt annan värld! Efter att ha blivit rekommenderad att lägga ner sisådär 15-20 arbetstimmar (dvs inga akademiska kvarter eller inräknade facebook-pauser här inte) på sin ansökan kände jag att det kanske var dags att komma igång.

1. Vart ska man åka?
Stort problem. Och ganska viktigt att reda ut. Möjligheter:

a) Kina
Jag vill till Kina. Men herregud, jag som avskyr (nästan) alla kinesbytisar i Lund (förlåt, vet att det är totalt politiskt inkorrekt att säga så men det är faktiskt sant. De cyklar på trottoaren och förstår inte att man håller tyst i trappan upp till Tysta Läsesalen på Ondskans Högborg) kommer jag verkligen klara av ett år i Kina (där risken att stöta på en del kineser är överhängande)?. Och så har jag hört något om att man inte kan gå in på Facebook i Kina, gosh! Hade väl i och för sig gjort under för mina betyg/mitt sociala liv men ett år utan Facebook, i think not!

b) USA
Tyvärr har Lunds Universitet bara samarbeten med ganska tråkiga universitet. Jag drömde om Florida eller New York, mitt universitet kontrar med Kansas och North Carolina. Wtf??! Visserligen har man ett avtal med ett universitet vid namn Santa Clara, men det visade sig vid närmare efterforskning vara ett jesuit-universitet. Jesuitorden är en manlig katolsk orden. Låter ytterst suspekt. Är livrädd för att hamna mitt i Bibelbältet, tror inte riktigt jag och min ateism hade klarat av det. Så, jag satsar på UCLA. Det finns typ två platser och varenda kotte som åker utomlands söker till UCLA. Så tänker att mina chanser är relativt stora.

c) Thailand
Efter min månadslånga resa dit efter studenten för snart tre år sedan så kan jag fortfarande inte äta Pad-Thai. Antar att ett helt år i thai-land inte hade gjort mig bättre till mods. Men de har ju MBK = billiga jeans och Rolexklockor. Och tuk-tuks!

d) Kanada
Lockande. Ytterst lockande. "Söktrycket på utbildningar i Kanada är oerhört stort. Liten chans att komma in, måste helgardera sig!!" = mina anteckningar från infoträffen. Väldigt uppmuntrande.

e) Libanon
Ja. Då hade nog mina föräldrar blivit glada.

2. Vad ska man plugga?
Här slåss mitt ambitiösa överjag som vill läsa användbara business law-kurser mot den lite slappare sidan av mig som vill plugga diverse onyttiga kurser såsom "Jewish Law" och "Entertainment law: Focus on celebrities". Har en liten magkänsla av att överjaget inte vinner den här gången heller. Damn it!

3. Engelskan
Låt mig säga som så: Google Translate är inte alltför bra på juridiska facktermer.

Kommentarer
Postat av: Smoll

Inte Kina!!!! Alltså jag va där i 2 dygn och nej Jag tror inte det är vår grej. Men Thailand röstar jag på, så kommer jag å hälsar på dig så kan vi dansa till våldtäcksmän på phiphi igen =)

2010-10-27 @ 20:26:03
Postat av: Lotta

Kvinna! Våldtäktsmän stavas INTE med ck! Nu får du sova på golvet när du hälsar på mig (i Libanon)

2010-10-27 @ 21:14:34
URL: http://liggailund.blogg.se/
Postat av: Emmy

Jag röstar på USA i alla väder! Kansas eller north Carolina kvittar! USA är magic

2010-10-28 @ 01:20:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0