Dagens debatt

Ständigt denna Linda Skugge. Om hon inte fixar events åt Blondinbella så dissar hon Björn Ranelid och när hon inte gör det så skriver hon debattartiklar om ungdomsarbetslösheten. Jag gillar egentligen inte Linda Skugge, men här är hon faktiskt riktigt vettig. I mångt och mycket tycker jag att Skugge har rätt. Det finns (alltför) många ungdomar/unga vuxna som är sjukligt lata och bara sitter och väntar på att få ett jobb serverat. Jag har vänner som knappt jobbat en dag sen studenten (2007!) och som aldrig kan följa med på någonting eftersom de inte har pengar. När man sen föreslår att de ska söka jobb på McDonalds eller som telefonförsäljare så får man ett par rynkade ögonbryn till svar. "Mehh, Donken? Palla!"

Folk rasar mot Skugge. Bland kritiska röster finns Isabelle Ståhl som menar att regeringens jobbcoacher är att skylla för ungdomsarbetslösheten. Hon tycker att det är konstigt att arbetsgivare inte uppskattar att man går med i Facebook-grupper som "raljerar milt över sin chefs yrkesgrupp" och "Varför krävs det att man utstrålar en inre glädje om man exempelvis ska steka hamburgare?".

Well, var ska man börja? Måhända har jag galna värderingar men jag personligen skulle aldrig få för mig att gå med i en grupp av typen "alla som är chefer på XX är puckon". Inte för att jag inte kan eller får, utan för att jag förstår bättre. Likaså hade jag kanske inte hetat "Jag haaatar min chef, död åt honom!!" i min statusrad på Facebook. Jag hade de facto haft all förståelse för om min chef gett mig en varning om jag höll på med något sånt. När det gäller den inre glädjen kan jag konstatera att det absolut tråkigaste som finns är sura människor som ser ut att vilja vara varsomhelst men inte på sitt jobb. Är man inte innerst inne glad över sitt jobb, varför jobba kvar? Då kan man ge det till någon som hellre vill ha det.
(Och självklart finns det helt fantastiskt duktiga och driftiga unga människor som söker hundratals jobb lite varsom och ändå inte får jobb. Som hade kunnat tänka sig att slita arslet av sig på McDonalds om de bara fick chansen. Keep it up. Plötsligt händer det!! (pepp!))

Kommentarer
Postat av: Anonym

http://apina.biz/1640

2010-09-03 @ 17:17:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0