Som man bäddar får man ligga!

Hörde för ett tag sen en historia om en kille som inför valet av fördjupningskurser begärde ut hela sin klass betyg för att kunna jämföra och kontrollera med vilka som skulle bli antagna till valda fördjupningskurser före honom. Vilken driftig ung man! Sådana som han inspirerar mig verkligen till att ta tag i saker och ting. Så ikväll passade jag på att fråga ut en kär vän som jobbar i repan på Ondskans Högborg.


Skyll inte på mig när ni oambitiösa loosers får läsa konstitutionell rätt (Så styrs Sverige, version 2.0) medan jag glassar på kommersiell avtalsrätt!

För övrigt, LADOK, vilken fantastisk personalförmån för personalen i repan. Hade jag haft tillgång till LADOK hade jag troligtvis blivit helt besatt och kollat upp varenda människa på hela Ondskans Högborg, börjat föra statistik, kontrollerat terminsform och inte minst betett mig fett drygt mot de som haft sämre betyg än jag. Som det är idag kan man ju inte vara det, för tänk om man beter sig dumt mot en person som, trots ett klent yttre, har ett enormt intellekt och AB rakt igenom. Det är ju ungefär som att vara elak mot en blivande delägare på Stora Svarten = otroligt otrevligt och obra för karriären.

Accesskod till LADOK. Kanske högst på julklappslistan 2011.

Universitetsdebatter...

Igår var jag på en mycket intressant paneldiskussion som JF:s jämställdhetsutskott anordnade. Ämnet var sexköpslagen, som enligt samtliga deltagare, och åhörare också för den delen, var en genial lag. Om detta var alltså alla överens, med undantag för en mycket upprörd och arg dansk man (mycket oklart hur han hamnade i Pufendorfsalen i Lund en måndag kl 17) som ville veta att hur i helvete man kunde kriminalisera sexköparen och inte även den som sålde sexet. I alla fall tror jag att detta var vad han sa. Lite oklart. Jag har jobbat i DK i snart tre år och förstod ca 5% av vad han sa. Misstänker att moderatorn förstod ännu mindre, iaf lämnade han illa kvickt frågan och gick vidare.

Lite synd tyckte jag. Även om dansken var ett pucko (alternativt väldigt missförstådd pga grava språkförbistringar) så var det första gången under två timmar som man ej tyckte lika om allt. Visst fanns det gradskillnader i deltagarnas åsikter, men för det mesta så var de rörande överens. Jag hade tyckt att det var trevligt med en dansk deltagare som kunde protestera och få lite liv i det hela.

Men så är jag ju också en sucker for dramatiska och hätska debatter. Älskar SVT:s Debatt (även om de med sin stora budget faktiskt borde kunna hitta lite mer nyanserade människor i de flesta lägen och inte random galningar som mest verkar vilja synas i tv), älskar partiledardebatterna där Freddan kör över Ohly, älskar Kvällsöppet med Ekdahl.

För övrigt är jag mycket förväntansfull inför paneldiskussionen om examinationsformer imorgon. Hoppas att Eva kickar lite Lejonkungen-ass!

Epic fail i Hässleholm

Var på en välbehövlig InDesign kurs idag. Killen som hjälpte mig var galet duktig. Jag... mindre bra haha. Finaste stunden på hela kursen var när vi skulle börja hålla på med bildredigering och jag skulle välja en random bild i min dator att jobba med.

Datakille: Jaha, jag ser att du har många fotografier här. Är du fotograf?
Jag: Hehe, nej. Jag är mer typen som spiller öl i mina kameror (alltså.... varför sa jag detta? Totalt hjärnsläpp)
Datakille: Oj, hehe. Ja, så kan det gå... Ok, du kan till exempel ladda upp den där bilden där
Jag: Mmm, okej *dubbelklickar*
Datakille: *tystnad*
Jag: HAHAHA! Eller... ja.... alltså.... det är min kompis docka... alltså... ja... haha... det är ett jättegammalt kort.
Datakille: Jaha.Tack Gud för att jag alltid får framstå som en jätteseriös människa i folks ögon...

(Tilläggas kan att jag sen inte fick använda någon av mina egna foton. Vi jobbade från datakillens dator istället. Med en bild på en elefant)

Research

Sitter och researchar lite inför en intervju. Alltså, kan ju ta att det kommer upp lite olika namn som förslag, men nummer 6.... seriöst??!


Världens jobbigaste unge

Har en liten paus i mitt cv-skrivande (eller snarare laddar jag fortfarande för att börja skriva det...) och kollar på One Tree Hill. Får kräkreflexer av den störiga lilla ungen Jamie. Jesus, finns nog inte ett barn i hela världen som är lika brådmoget som han. Hur ofta utspelar sig följande konversation mellan en sjuåring och hans pappa (efter att Jamie erbjudit sig att donera sin njure till en kille som blivit skjuten):

Nathan: Du är en bra man, min son
Jamie: Du är också en bra man, pappa

?!?????? Wtf! Blir provocerad av det. Inte ok. Eventuellt missade manusförfattaren att Jamie är en karaktär i One Tree Hill och inte i 7th heaven.

Jamie om jag hade varit producent för OTH.
(Det svarta ska alltså föreställa ett blixtlås)

WAKA WAKA!

Igår var vi alltså på Juridiska Föreningens Novischfest. En helt fantastisk kväll, bra där! På toaletten bondade jag med en tjej som helt plötsligt kläcker ur sig (CITAT:)

"Ja, jag kom ju egentligen in i Örebro, men sen så läste jag en helt SJUK blogg om hur det var att plugga juridik i Lund, så då bestämde jag mig för att börja här. Du kanske har läst den? Den heter Ligga i Lund!"

ÖNSKAR att jag hade varit lite coolare och svalare när jag fick höra detta. Men tyvärr, lite svårt att kontrollera triumfen.

"WAAAAAHHHHH!!! Det är ju JAAAAAAG som skriver den!! WAKA WAKAAAA!! Hallå, hör
ni!! Hon har läst min blogg!"

Meddelande till Mats Tjernberg: Du kan ringa mig på måndag så kan vi diskutera ev. ersättning som jag bör få för mitt bidrag till att Lunds juristutbildning har Sveriges högsta söktryck.

(Att hon därefter sa "Ja, i din blogg verkar det ju överjävligt att plugga juridik, men du skriver iaf kul!" tänker jag hålla lite tyst om när jag diskuterar ersättning med Mats på måndag, ds)


Firework!

Mitt slutgiltiga svar är..... Firework!


Att välja lämpliga kalsonger

Det är lätt att underskatta valet av underkläder. Speciellt om man är en stadgad herre så kan man förledas att tro att det inte spelar någon roll vad man tar på sig under finbyxorna.

Fail!

Hur glad var inte min kära klasskamrat över sitt mycket lämpliga val av underkläder när det här hände tror ni?Så går det när man breakdansar på finfest :(

(vill förtydliga att det vita som är ovanför byxlinningen ej är fortsättningen på hans underkläder (så vitt jag vet) utan en vit skjorta)

"Man vågar ju knappt ringa till dig"

Samtal med mamma, 20.25
Mamma: Ja det var ju en hemsk signal när man ringer till dig
Jag: Va?
Mamma: Jaa, liksom en sång, jag trodde nästan att jag hade ringt till en bordell!
Jag: Va? Vad sjunger de då?
Mamma: Ja, något otrevligt! "Weee, are magic"
Jag: Menar du "three is a magic number?" Så låter det när man ringer till dig också eftersom du också har Tre
Mamma: VA! Nej, fy vad obehagligt. Det låter ju riktigt hemskt. Man vågar ju knappt RINGA till dig!
Jag: Ok mamma...

Problemet med rättsväsendet...

... är egentligen inte rättsväsendet i sig, utan galningar som dessa här som tillåts härja fritt istället för att sitta inspärrade på ett mentalsjukhus i bältsäng, Lisbeth Salander style.

När jag läser artiklar som denna blir jag ganska glad över att jag inte betalar inkomstskatt i Sverige.


Chloé

Jag är besatt av Chloé Schutermans blogg. Hon är elva år gammal och hennes intresse är fashion. Så långt inget konstigt. Jag tror inte att jag och Chloé hade varit vänner om vi varit jämnåriga. När jag var elva år hade jag pannlugg och grät för att min mamma vägrade låta mig köpa 'coola' t-shirts på Kiviks Marknad (tack mamma). Inte särskilt fashion.

Ärrad för livet

En händelse som ärrat min själ mer än något annat var Beckfilmen "Levande begravd". Herregud. HERRE-GUD. Filmen handlar om en galning som begraver advokater och domare och andra människor, levande (sjukt bra beskrivande filmtitel)! När allt är som värst så hoppar psykopaten upp bakom en dörr och attackerar Beck i hans eget hem för att sedan begrava honom.

Denna filmen har förstört mitt liv. Fyra månader efter att jag sett den vågar jag inte gå en meter utanför min dörr utan att låsa den (herregud, Beck gick tre meter till sin granne och då smet mördaren in i hans lägenhet, tänker inte direkt göra om det misstaget). Jag kommer ALDRIG någonsin sätta mig i en biltvätt (eller kanske ens för den delen åka bil utan att noggrannt kontrollera att det inte ligger en mördare i baksätet) eller för den delen börja gräva i en sandlåda om jag hör att någonting låter under sanden.

Fobi-lista innan filmen:
1. Råttor

Fobi-lista efter filmen:
1. Allt som kan ge referenser till Levande Begravd
2. Råttor

(Hjälp!)


Vad gör vi? Nu kör vi!

Nytt år, nya nyårslöften (som jag redan hunnit bryta varje gång jag haft möjligheten), ny diet, ny JF-post, ny vikt (+20 kg ölfetma efter skidresan), ny telefon (som jag ännu ej har supit bort trots några rejäla chanser, gött!).

Men: samma blogg!


Så här epic var jag och min bff när vi gick loss i Åre. "Är man inte snygg får man vara rolig!" (säger min bff då, själv oroar jag mig inte så mycket)

RSS 2.0