Universitetsdebatter...

Igår var jag på en mycket intressant paneldiskussion som JF:s jämställdhetsutskott anordnade. Ämnet var sexköpslagen, som enligt samtliga deltagare, och åhörare också för den delen, var en genial lag. Om detta var alltså alla överens, med undantag för en mycket upprörd och arg dansk man (mycket oklart hur han hamnade i Pufendorfsalen i Lund en måndag kl 17) som ville veta att hur i helvete man kunde kriminalisera sexköparen och inte även den som sålde sexet. I alla fall tror jag att detta var vad han sa. Lite oklart. Jag har jobbat i DK i snart tre år och förstod ca 5% av vad han sa. Misstänker att moderatorn förstod ännu mindre, iaf lämnade han illa kvickt frågan och gick vidare.

Lite synd tyckte jag. Även om dansken var ett pucko (alternativt väldigt missförstådd pga grava språkförbistringar) så var det första gången under två timmar som man ej tyckte lika om allt. Visst fanns det gradskillnader i deltagarnas åsikter, men för det mesta så var de rörande överens. Jag hade tyckt att det var trevligt med en dansk deltagare som kunde protestera och få lite liv i det hela.

Men så är jag ju också en sucker for dramatiska och hätska debatter. Älskar SVT:s Debatt (även om de med sin stora budget faktiskt borde kunna hitta lite mer nyanserade människor i de flesta lägen och inte random galningar som mest verkar vilja synas i tv), älskar partiledardebatterna där Freddan kör över Ohly, älskar Kvällsöppet med Ekdahl.

För övrigt är jag mycket förväntansfull inför paneldiskussionen om examinationsformer imorgon. Hoppas att Eva kickar lite Lejonkungen-ass!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0