England, era puckon

I vissa avseenden måste engelsmännen vara världens dummaste folk. Då syftar jag inte på påhittet Vegemite och vita bönor på toast utan på deras obönhörliga tro på sitt eget fotbollslandslag. När jag var i London för någon vecka sen, dagarna innan fotbolls-VM drog igång så fullkomligt exploderade landet i souvenirer, artiklar och diskussioner om hur VM-guldet ska bärgas. Jesus.

England må ha världens bästa klubblag och en av världens bästa ligor, men landslaget? På pappret ja, IRL nja. Dock verkar det engelska folket drabbas av kollektiv minneförlust inför de stora mästerskapen. Alltid är det samma visa. Ända sedan 1966 har engelska supportrar och journalister levt i tron om att "i år tar vi guld -igen!". Två veckor senare har det fantastiska landslaget åkt ut och hela fotbolls-England är i uppror. Man hänger David Beckham-dockor och har sig. Att de orkar!

Nej, då är vi svennar lite sundare i vår inställning. Visst finns det alltid de mentala dvärgar som glatt klickar i "Vi tar Guld!" på Aftonbladets klassiska webb-fråga "hur går det i VM?" men den stora merparten är realister och när en förhoppning om att vi åtminstone når åttondelsfinalen. Vilket vi ibland gör. Visst surar vi lite om Zlatan bränner en straff men att vi skulle bränna Zlatandockor, det vågar vi inte. Risken finns att galna Rosengårdsinvånare hade bränt upp Sverige i protest. Haha. (*skämt*)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0