Håstad, en doldis?

Hittade en gammal artikel på n24 som får illustrera min juridiska resa.Tankar när jag läste artikeln (i ordning):
1. Vaddå doldis? Han är ju JÄTTEkänd!!

2. Är svenska folket dumma i huvudet? Hur kan man inte veta vem Håstad är? Eller Blix? Eller Lambertz?

3. Vem är Jens Lapidus?

Ok, kan väl instämma i att jag inte direkt hade koll på domarna i HD innan jag började plugga Juridik. Men alltså, Blix? Och Lambertz? Allmänbildning? Typiskt snitt-svennen att ha stenkoll på Snabba Cash men inte på svenska diplomater. SÅ dum var jag iaf inte f.OH (före Ondskans Högborg).

Kände mig lite förfärad över misstanken att vanliga svenskar inte vet vem Håstad är så bestämde mig att göra en empirisk studie för att undersöka detta. Ringde således min mamma och frågade henne om hon visste vem Håstad var.
"Ehh, ja det är väl klart jag vet! Vänta nu lite, jag har det på tungan! Ja... men det är ju den där låtskrivaren i Melodifestivalen va?"
Haha. Nej?

Men gav henne en halv poäng för trots allt så kan ju Håstad sjunga om han vill (här i världens bästa spex!:


Torgny Håstad (the real one) själv tror att det är litteraturen som gjorde att han hamnade i toppen.
"Jag förmodar att den här gruppen har läst några av mina böcker och märkt att de är ovanligt krävande. Jämfört med andra böcker så behandlas studenterna som vuxna, tänkande människor".

Ja Torgny. Thank you för att du fick mig att känna mig alive när jag kämpade mig igenom "Den nya köprätten" på T2. Tack!

På en ICA nära dig

Var på Malmborgs idag för att handla dill. Har aldrig gjort det förut, så det tog ett tag innan jag hittade dillknippe. För säkerhets skull bestämde jag mig för att fråga en ICA-kille (vill ju inte komma hem med salvia eller annan random grönsak).

Jag: Halloj! Du, visst är det här dill?
ICA-kille: Ehh.. Va?
Jag: Ja.. alltså är det här sån där färsk dill som man har till dillstuvad potatis?
ICA-kille: ... nej... det där är avdragen blast från morötter.

Haha, alltså seriöst??
(Sen blev det fryst dill. Då vet man iaf vad man får i förpackningen haha)

Law School Musical


Sign from God

Gjorde ett "roligt" test på Facebook. Svarade helt sanningsenligt (tyvärr). Och detta blev resultatet:

Wtf???!

Berlinmurenkvinnan

(Förlåt, lovar att efter detta börja min seriösa juridik-blogg! Då jag analyserar rättsfall och kommer med kloka inlägg om juridisk doktrin. Första analysen: artikeln "Hästgårdar" av L.Pelin)Herregud. Och jag klagar över att jag kanske inte får AB på tentan. Denna kvinnan är gift med en mur som inte längre existerar! Jobbigt är bara förnamnet.

Laddergoat

Det här är VÄRLDENS bästa Youtube-film. I dare you att hitta en roligare film. Jag lovar en fyra minuter lång skrattfest. När jag såg den här filmen för första gången så skrattade jag i ungefär en halvtimme. Nu har jag sett den sisådär femtio ggr och skrattar fortfarande varje gång. Tror det här är min stora idol i livet, laddergoat-killen. Vill bli som honom! Folk brukar säga till mig att man blir glad av att höra mitt skratt (vilket tydligen är ganska speciellt), och jag har inte riktigt förstått hur man kan skratta åt någons skratt (förutom en tjej i klassen då med världens sjukaste skratt) förrän jag såg denna film.

Så, T4:or och alla andra fina människor. Glöm bort tenta och bekymmer och skratta lite!


Allt hopp är ute...

Efter en dag på Ondskans Högborg (har trätt in i ett nytt stadie av tentaperioden: den där man blir glad över alla svåra frågor man gör - det innebär ju att de inte kommer på tentan! Bl a en helt vansinnig fråga om GB-glass, död åt GB säger jag bara) kommer man hem och går in på Aftonbladet.

Och så får man en stor artikel slängd i ansiktet:
Utbildningarna du förlorar mest på

Klickar in lite för att skratta åt alla härliga högskoleutbildningar. Yes, visst fanns bibliotekarie, meteorolog och barnmorska med på listan. Kanske inte så otippat. Men så satte jag mitt skratt i halsen och insåg till min förfäran att även vi blivande jurister gör ett dåligt utbyte. FAN FAN FAN!!

Det är tydligen den statliga inkomstskatten som är boven i dramat. För övrigt kalla Almega den statliga inkomstskatten för hjärnskatten, haha!! Vet inte om jag skrattade åt det typiskt osvenska i att man de facto går ut och klassar alla som inte kommer upp i statlig inkomstskatte-nivå som mindre vetande eller åt att jag kände mig lite lättad över att jag faktiskt vet vad statlig inkomstskatt är? Nåja. Nu ska jag tvätta lite och kolla på nya utbildningar. Tydligen ska man satsa på att bli ingenjör. Jahapp.

Tekniskt basår (och Malmö Högskooolaaa) nästa.


Avundsjuk

Om man pluggar juridik finns det förmodligen inget mer stressfyllt än att 7 dagar innan tentan upptäcka att man fortfarande får 0p på vissa frågor (med fusk och facit-smygtitt).

Om man pluggar till fastighetsmäklare är livet inte lika hårt:

Bäst!

Sämst på Lundakarnevalen var utan tvekan Fredagsdansen. En helt katastrofal tillställning. Efter en helt fantastisk förfest med tjejerna drog vi oss mot Lundagård och möttes av en enorm kö. Well, med 2000 biljetter sålda hade man inte förväntat sig att få komma in på tre sekunder direkt. Jag skulle nog vilja kalla mig själv för en mycket erfaren köare. Herregud, åratal av köande utanför såväl Privé 16 som Étage 18 har gjort mig nästintill immun mot såväl kyla som kissnödighet, fascist-vakter och människor som trängs. Är sånär expert på att stå rakt och se nykter ut i en kö trots att jag egentligen är aspackad (väääldigt användbar skill, synd att det inte funkar lika bra när jag rör mig).

Såhär på gamla dar (snyft) är köandet ett relativt ospännande moment under kvällen, liksom man har sitt leg och man har sin (numera lagliga) ålder. Annat var det för några år sedan då man stod med darrande ben och försökte få till frisyren så att man åtminstone skulle likna "Caroline Larsson" någotsånär. Och så skulle man memorera ett personnummer och få alla sina kompisar runtomkring att minnas vad man hette. Stundtals rådde stor förvirring där i kön.

Men åter till Dansen. Värsta kön ever! Det var inte särskilt kallt, jag var inte särskilt kissnödig. Men herregud, två timmars köande!! De har haft fyra år på sig att anordna ett tillstånd och kontrollera att man faktiskt inte släpper in för många och lyckas inte med detta. Istället får man Brandmyndigheten på sig och tvingas stänga insläpper för att "räkna alla som redan gått in" (tips nästa år: var inte fullt så snabba med att slänga biljetterna, era amatörer). Till slut kom vi in, såklart. Då var klockan två och festhumöret var långt borta. Musiken var konstig och när man skulle gå på toa fick man sånär kasta sig ut genom fönstret, ner för världens obehagligaste trappa med stora hål i (kan tänkas att man till nästa gång överväger om det där med trappor med stora hål i är särskilt smart när 1/2 av alla besökare är tjejer som troligtvis har högklackat på sig). Fint var även att man för att komma till de olika dansgolven fick stå och köa (tyvärr inget skämt).

Nej, den kvällen var tyvärr 200 kr åt helsinki och tung sordi på en annars mycket trevlig helg. Men det fanns ju faktiskt de som hade det svårare. Vakten som stod vid oss i kön tillexempel. Han fick smaka på tio juristbrudars ohämmade ilska- troligtvis blev han skadad för livet.

Särskilt väl minns jag min vän K som efter ungefär en och en halv timme vrålar till vakten som då hatade sitt liv:
"Släpp ut oss GENAST! Det här är faktiskt olaga frihetsberövande!!!"
Word!

Chloé!!

Så, nu hittade jag äntligen det här fantastiska klippet som jag pratade om för några dagar sen. Chloé Schuterman pratar fashion!


AHHHHHHH

Alltså att komma hem och kolla sin mail efter en dag full av tenta-motgångar var ju inte det smartaste. Har fått mitt schema för sommaren och ****!! Blir över-arg. Har fått typ 5 jobbtider på en månad. Har blivit lovad att få jobba heltid, wtf? Sjukligt sur just nu. Jag blir tokig på att alltid behöva ringa och maila och ha mig med mitt jobb. Som det ser ut just nu har jag bara lust att sälja spillrorna av mina Ericsson-aktier och leva livet hela sommaren. Får väl se vad mina föräldrar tycker om den idén, haha.

Livet just nu

Är inkapabel att skriva något som helst roligt då mitt liv suger för tillfället. Jag går upp 07.00, är i skolan 08.00, sitter där till 16.45 och går sen hem och lägger mig. JÄTTEroligt liv.

Så bjuder istället på en jätterolig film från min tid i Australien. Jag och min resekompis Anna träffade världens mest fantastiska killar från Linköping, Johan och Andreas. Johan var halvdansk och jobbade på Canal Digitals kundtjänst och stackarn kunde hela körschemat utantill. Dock blev han jättearg när man sa fel (0.58 in i filmen)

Efter ett besök i Australiens Christiania, Nimbin, blev Johan sig aldrig mera lik. Tror han fick någon sorts nervskada av allt skit han stoppade i sig under dessa dagar. Efter besöket förekom det nämligen att Johan trodde att han var en tiger samt att han befann sig på en gångväg för delfiner (mycket oklart, kolla 1.07 in i filmen haha)

Hade INTE bangat lite Aussie just nu!!


Dårarnas bataljon

9 juni släpper mina favoriter Le Bataillon Des Fous sin debutplatta. Har spelat sönder deras debutsingel "I'm ready to love you" och "A good day" och tycker att de är hur duktiga som helst!


I am ready to love you, Le Bataillon Des Fous

Läs mer här: LBDF:s hemsida
och lyssna vidare här: LBDF:s MySpace

Fashion victims

Kollar på Förkväll. Nathalie Schuterman (som äger en mkt fancy butik i Sthlm) är där med sin elvaåriga dotter Chloe. Chloe pratade om sitt stora intresse för fashion (jo, hon kallade det faktiskt det) och jag dog litegrann när hon visade upp sin Christian Louboutin-Barbie som inte var uppackad ("nej, det går inte, den ska bara vara prydnad!") och pratade om sin längtan efter SATC 2 ("jag älskar Sex and the City, det är min favoritfilm. De är så fina i sina coola kläder och så sitter de på söta små caféer").

Intervjun avslutades med att Chloe fick visa upp sin garderob; man fick se hennes rosa Balenciaga-väska som hon fick av sin mamma när hon fyllde tio år och hennes rosa Prada-clutch som hon fick i julklapp ("jag är en rosa nerd!"). Avslutningsvis fick man även se hennes favoritklänning ("om man inte har någon plan på vad man ska ha på sig i skolan, om allt bara snurrar så är den här klänningen ett safe val"). Cool tjej det där!

När jag var elva år valde min mamma fortfarande mina kläder. Jag grät när jag fick en läderväska i julklapp (ville ha en Min Häst-ryggsäck, fail!) och tyckte att Hansacompagniet i Malmö var hell on earth. Minns fortfarande med fasa lördagar i Malmö då jag och mina bröder satt i soffan inne på Marty och väntade på att våra föräldrar skulle prova klart sina kläder. Jag ville ha Adidas-byxor (ni vet, de där coola med tryckknappar i sidorna) men mina föräldrar envisades med att klä mig i Burberryklänningar och Gant-skjortor. Minns att en av mina gamla klasskamrater fällde den helt underbara kommentaren "alltså, seriöst, varför har du typ bara tantkläder? Har du inte råd med Spice-Girls tröjor eller??". (Hahahahaha!!!) Inte så cool!

(För övrigt kan jag ju meddela att när jag väl insåg Burberrys storhet så hade mina föräldrar sedan lång tid slutat betala för mina kläder. Men men, H&M är ju också fint!)

Juriststereotyperna levererar

Hört i tysta läsesalen måndag morgon (aka "den stora karnevalsbakfylle-dagen")

Kille 1: Tjeeeenaaaa, hur var karnevalen?
Kille 2: Tjaaaaa! Jodå, det var hur kul som helst!
Kille 1: Jaha, var hängde du då? Malmös, Göteborgs?
Kille 2: Nä, alltså på Blekingska!
*Lång tystnad*
Kille 1: Men Va!?
Kille 2: Ja...
Kille 1: Seriöst?
Kille 2: Tss... hahaha nej jag skämtade bara. Malmös såklart!

Oj

Känslan efter att ha städat lägenheten:

1. Herregud vad stor den är!

2. Jaha, ser golvet i sovrummet ut såhär!

Lundakarneval 2010!

Släpp dina böcker, bekymmer och tvång.
Glöm bort all stress och ångest och stäm upp i sång.
Du har fått längta, en olympiad,
på stunden då livet på nytt vänder blad

Att tänka rätt kan betraktas som stort,
men utan val kan det vara som förgjort.
Det är dags du tar ölen och släcker din törst,
och kommer till ro med att vela är störst.

Gör dig beredd på en fest som blir hård,
när vi ockuperar Lundagård!
Släpp taget om dygden, se till att ta del
av vårt Lundakarnevel.
Ja, gränser försvinner och rätt blir till fel
i vår Lundakarnevel!

Sluta att tänka i svart eller vitt,
låt dig inte hämmas av samvetet ditt.
Så strunta i tentan och känn ingen skuld,

för veta är silver, men vela är guld.

Gör dig beredd på en fest som blir hård,
när vi ockuperar Lundagård!
Släpp taget om dygden, se till att ta del
av vårt Lundakarnevel.
Ja, gränser försvinner och rätt blir till fel
i vår Lundakarnevel!

Njut av livet när du går,
i Cilla, Sten och Hasses spår.

Gör dig beredd på en fest som blir hård,
när vi ockuperar Lundagård!
Släpp taget om dygden, se till att ta del
av vårt Lundakarnevel.
Ta sikt mot vår bubbla, ta klivet ur ditt skal
det är Lundakarneval!

Vad gör vi? NU KÖR VI!!

Crush

Tittar på The Hills och The City, mina favoritprogram. Fick för några veckor sedan reda på att de tydligen agerar delvis efter manus i The Hills. Wtf? Jag var förkrossad i flera dagar efteråt. Plötsligt kändes det ju inte så äkta när Spencer went loco på sin nyopererade frus mamma. Men herregud. Underhållande är det. Och den där Olivia Palermo i The City kan ju vara världens coolaste människa. Herregud vilken bitch. Fantastiskt!

The Hills får
<3<3<3<3 4 av 5 hjärtan

The City får
<3<3<3 3 av 5 hjärtan

russian roulette is not the same without a gun

Min granne har Lady Gaga-party. Lite gay tycker jag (han är ju en manlig man) men hey, jag är inte den som dömer! Om det nu inte vore så att han sjöng med i falsett.

Ibland saknar man sin gamla bitterfitta-granne i Malmö. Ingen Gaga där inte, kan garantera att grannens musik hade varit nertystad för flera minuter sedan om hon fått härja fritt även i Lund. Berit, kom hit, allt är glömt! (förutom när du anklagade mig för att ha dragit in löv i hela trapphuset och jag hade varit i Italien hela veckan. Bitch!)

Psycho me

I tentatider så byts den stabila, lugna (nåja) och allmänt sansade versionen av mig ut mot... psychot. Plötsligt blir det livsviktigt att inte lägga nycklar på bordet, gå jämnt på trottoaren samt kliva mitt på stenplattorna, tugga maten lika många gånger på båda sidor etc. etc. etc. Annars väntar allsköns fasor, främst i form av hjärnsläpp på tentan och 0p.

Häromdagen pratade jag med en kompis som också har sådana här tankar för sig (även i det riktiga livet, vilket jag inte tycker är riktigt ok. Ta tag i ditt liv kvinna!) och hon berättade för mig att hon alltid måste se tio fåglar innan hon skriver en tenta. Sist hon skulle tenta så kom hon sånär försent då den tionde fågeln vägrade att dyka upp i LTH:s luftrum. Haha. Mindre kul för mig dock då jag nu också fått fåglar på hjärnan. Vill gärna att dem flyger i jämna par, ser jag enbart en fågel = B på tentan.

However så är mitt liv ändå relativt lugnt. Fram till tentadagen. Herregud. Tvångstankar-bonanza. Om det är morgontenta så gör det inte så mycket eftersom det är för tidigt för sådana tankar. Men kvällstentor!! Jeeezuz. En hel dag på sig att syssla med allsköns knäppa grejer. Förra året inför den berömda T2-tentan såg jag på en dokumentär med David Beckham. Han lider tydligen också av tvångstankar. Dokumentären var som tvångstankar-himmelriket, fullt med nya uppslag. Gillade speciellt hur han placerade sina Diet Coke i kylskåpet. Den tanken sysselsatte mig länge. Det var i alla avseenden en mycket obehaglig dag.

Inser nu när jag läser igenom det att jag låter som en mycket sjuk människa. Egentligen är det inte så farligt, tänkte jag först skriva. Men så kom jag på att jag för några dagar sen var tvungen att starta min dator kl halv tre på natten för att skriva ihop ett ord som jag särskrivit i min uppsats (skatte rätt)- annars skulle det bli 0p. Plötsligt kändes mina problem inte helt ok ändå. Hjälp!

(Till er som tycker att jag bara ska "lägga av och sluta tänka på det", eeh? Jag kan inte lägga av, då får jag ju U på tentan!!)

Total förvirring

Idag: uppsatsgenomgång. Gillade att min examinator spenderade cirka tjugo sekunder med mig och att hans elakaste kommentar var "ful rubrik". Vet inte om det bådar jäkligt gott eller om han inte riktigt visste var han skulle börja. Tror tyvärr det lutar åt det senare.

MEEEEEN vem är bitter? Har tryckt i mig cirka 5000 kalorier i form av choklad i all möjlig utformning (rutor, cirklar och avslutningsvis toblerone-trianglar) och taggat tax. Peakade vid femtiden då jag uppnådde härliga 1,75p på den internationella skatterättsfrågan. SNÄLLA examinator ge mig full pott på uppsatsen (haha), tror jag kommer behöva dem!

Anar en underton av desperation i bloggen. Inte ok. Men så blir det kanske när man skriver ut sina föreläsningsanteckningar från 1/3 av kursen och får ut en sån här hög:Skojar inte, den är som 1/3 lagbok. Tur att jag har skrivit i storlek 10,5 - hade ju varit jobbigt om texten var för stor och det gick snabbt att läsa igenom :(

F.ö. får min bittra sinnesstämning mig att bli mycket otrevligt. Har de senaste dagarna funderat på att skriva hatinlägg om
1. Dissidenten (JF:s urusla kårtidning)
2. Lundakarnevalen (bläää)
3. Alla nationers egna "karnevaler" (wtf?)
4. Bonde-söker-fru-Susanne (för helvete Expressen, sluta skriv om henne!!)
Men eftersom jag inte vill bli Ondskans Högborgs svar på Kissie (dvs hatad) så filar jag lite på de idéerna. Ska det kritiseras så ska det ske med finess.

Puss blogglovers!!

:(

När man tillbringat sex dagar, tio timmar om dagen (typ) med en uppsats och sedan inser att man troligtvis gjort helt fel, då känner man att livet inte är alltför nådigt. Har dessutom i min search for support fått de absolut sämsta kommentarerna (skärpning vänner!)

1. "Jaha... typiskt dig att stressa in i saker" ???!!!!??!?!????

2. "Men han kanske rättar snällt?"

3. "Meh vaddå... juridik är väl ingen exakt kunskap. Man kan väl skriva vad man vill?"

4. "Men om alla andra skrev x och din lärare hade sagt x... hur fan kunde du skriva y?"

5. "Jaha, jag som trodde det var något allvarligt. Äsch, det låter inte så farligt!"

Ridå ner.

Been there, done that

En stor del av mina fina Malmö-vänner har gått på anrika Bergaskolan i fina Limhamn. Det är ett jäkla tjat om deras gamla vendettor, pojkvänner, fiender, ragg, tjuvar etc. etc. Har alltid önskat att jag fått chans att uppleva Berga-tiden, det verkade onekligen vara en festlig tid (säga vad man vill om Joneberg i Simrishamn men det hände liksom inte att det kom tjejer från Kroksbäck och "beställnings-slog" tjejer som snott någons pojkvän haha).

Men! Igår åtgärdades äntligen detta. På en fest i Limhamn fick jag äran att träffa några av dessa härliga killar som mina tjejkompisar gått i skolan med. Och drama blev det! En väskstöld för sex år sedan dammades av och debatterades hett. En kille (vi kan kalla honom Kim) som uppenbarligen fortfarande inte kommit över att min vän M inte föll för honom för tio år sedan fortsatte att vara sjukt bitter över detta (precis min stil. Why move on?!)

Och idag är min avundsjuka så gott som över. Tack alla ni härliga killar för att ni igår betedde er som femton igen så att jag fick känna på hur det var att vara "en i Berga-gänget". Tack!!

ICA och jag

För att undgå att bli galen på Malmborgs Clemenstorget krävs att man självscannar. Annars garanteras du milsvida köer och efterblivna pensionärer som vill betala med 50-öringar alternativt ska börja bråka om de där två kronorna som kvittot slog fel på. Således har jag skaffat ICA-kort.

I fredags fick jag hem min livs första bonuscheck. 25 kronor, TACK! Ännu finare var emellertid att ICA ger en 20% rabatt på de varor man handlar mest. Min mamma brukar få rabatt på mellanmjölk, lax, broccoli etc. etc. Jag fick rabatt på följande:
 • Ben & Jerrys-glass
 • Färdiglagade pannkakor
 • 1kg margarin
 • Taco-kryddmix
 • Marabou chokladkakor
 • Vispgrädde
 • GB Gräddglas
 • Apelsinjuice
Haha, tack ICA för att ni gav mig svaret på det ständiga mysteriet "varför passar inte mina jeans?". Kände mig genast nödgad att förbruka såväl choklad-rabatten som Ben & Jerrys-rabatten. Fina grejer!!

(Och för er som oroar över den enda grejen med spår av nyttigheter, apelsinjuicen, så kan jag lugna er med att den används i drinkarna jag dricker lite för ofta)

TACK GUD!!!!!

Vet inte vad jag har gjort för att förtjäna detta (måhända väger mitt projektarbete med det kristna barnhemmet i Litauen fortfarande tungt) men jag vill verkligen tacka dig Gudde för att du lät mig närvara vid min yngsta lillebrors allra första fylla.

Tack. Tack. Tack!!!!!

(Mamma och pappa var inte särskilt roade. Tror dock att jag skrattat tillräckligt för att väga upp för deras sura miner.)

(PS: jag kommer hem till mina föräldrar igen första helgen i Juni. Låt det gärna ske igen!!)

Tankar om Narnia

1. Varför ser Susan helt efterbliven ut?
Jag hade inte känt mig helt säker i att överlämna det mäktiga konungariket Narnia i den tjejens händer. Hon verkar inte ha alltför mycket mellan pannbenen om man säger som så. Seriöst, nu har det gått typ sjuttio minuter av filmen och hon har haft munnen halvöppen ca 80% av den tiden. Stäng munnen, skaffa tandställning och jobba på din ansiktsmimik.2. Edmund
Seriöst. Förstår inte varför hans syskon brydde sig om att rädda honom. Hade min lillebror förått mig till Isprinsessan för lite turkisk konfekt så hade jag låtit honom vara förstenad forever! Överlag är ju Edmund sjukt ful. Hade varit mycket roligare om de bara lämnat honom i Isslottet. Jävla Disney och deras "lyckliga slut".


3. Den över-äckliga tomten
Vem castade den här mannen till att spela tomte? Han liknar på pricken mannen som står utanför Olséns i Malmö och läser evangeliet.


Back to life

Uppsatsj-veln är inlämnad, alla T4:or sträcker lite på nacken och lever i kollektiv minnesförlust ang. att det imorgon är back to tentaplugg. Jaja.

Om man ska dansa ska man göra det till denna låten, helt fantastisk!


Jur. stud. tipsar

Program jag tittar på i smyg:

1. 7e himlen
Ultimata pretto-programmet, men oh så fantastiskt! Kan man annat än älska pastor Camden och hans fina familj. Har nog sett alla avsnitt minst tre ggr. Den som köper boxen blir min vän för livet! Nu för tiden kan jag visserligen störa mig lite på präktigheten, men tror det är en övergående fas nu när min uppsats är inlämnad och livet är lätt. Men ja. Sjunde himlen. Bra skit!
Favoritprogram: när Simon efter mycket hårda påtryckningar från familjen kommer fram till att han inte kan fortsätta att synda på det sätt han gjort. No more sex before marriage!

2. Unga mödrar, Danmark
Äntligen tillbaka på kanal 5 (och på kanal 5 play! wohoo!). Så sjukt roligt. Världens bästa preventivmedel. Finns ett norskt program också men detta är the real stuff! I Norge är tjejerna sjukt pretto (lite sjunde himlen varning på dem), i Danmark röker de som borstspindlar, går på soc. och byter pojkvänner stup i kvarten. Det är mer min melodi det. Favoritprogram: det där Christina skulle föda sitt fjärde barn (vilket för övrigt kändes som ett fint beslut då de tre första omhändertagits av socialen, förvånansvärt nog) och hon mitt i värkarna var tvungen att röka. Således tar hon hissen ner till entréplan och står och drar halsbloss genom fyra värkar. TV-historia, helt klart. Fantastiskt.

3. Wild Kids
Underbart barnprogram på SVT där barn tävlar i två olika lag (Lejonen och Björnarna) om en resa till kenya. Typ Robinson fast på Kolmården. Och i Kompiskampen blir man inte av med deltagare - vinsten är istället en ny kompis. Genialt! Det är faktiskt ett jättespännande program, dock tycker jag alltid synd om den obligatoriska lilla tjockisen som aldrig får flickvän :(

4. Håkans Bar
Hahahaa. Jag veeeeet. Idag på lunchen så sa en tjejkompis "alltså, seriöst, vem tittar på det programmet?". Svaret är: jag och min mamma. Men det är faktiskt mycket spännande och Håkan är ju ännu dumare än vad man trodde var möjligt. Vilket inte säger lite - jag var medveten om att killen använde tandkräm(?) som hårgéle men trodde ändå mer om honom än det här. Kombon av arbetslös 65+ kvinna, gay-kille som ser lätt efterbliven ut och bitter 45+:are är ju dessutom oslagbar. Se och njut. Juristprogrammet och skatterätt känns plötsligt inte helt fel.
Favoritavsnitt: när Håkan inte fattar varför hans chef blir arg över att han och hans personal lämnar baren för att gå och festa på en konkurrerande klubb. "Ojdå".


5. Vem vet mest
Kommentar överflödig

I lokaltidningen, del 2


Jag älskar älskar ÄLSKAR ingressen!!! "Julen stod visserligen för dörren. Men friden kändes långt borta..." Magnus Wegerup, ditt litterära geni, du är värd så mycket mer än att slava på Ystads-redaktionen på Ystads Allehanda. Bryt upp och sök nya jaktmarker. Börja skriva böcker!

Bästa opinionsundersökningen ever

På tal om Grekland så hade Aftonbladet en jätterolig undersökning idag.


"Azerbadjans sak är vår sak". Det har jag alltid tyckt.

Rhodos +19h

Tänkte ta en liten spontan trip ner till Rhodos och hälsa på min bästis. Tänkte att det nog inte var något problem, Grekland = Europa = max tre timmar. Tyvärr verkade galna tyskar ha en annan uppfattning om detta.När jag flög till Sydney tog det ca 24h. 19h restid inom Europa känns inte helt ok. Gillar speciellt inte de där fem timmarna de hade planerat att jag skulle få tillbringa på flygplatsen i Aten. Galna greker. Nu lutar det åt att jag kör på Barcelona istället och tvångsinkvartering hos en annan bästis (som tyvärr inte heter Zlatan).

bluffen!

Är mycket nyfiken på den avancerade fusk-detektorn som Lunds Universitet besitter. Den som kan avslöja plagiat även om man ändrar om orden. Om den finns på riktigt så ligger min metod-del av uppsatsen riktigt risigt till just nu, MEN efter noggranna överväganden har jag kommit fram till att den ju omöjligen kan fungera när man lämnar in uppsatser skriftligen? Scannar de in uppsatsen i sådana fall eller? Står det en underbetald liten choppsi i en mörk källare på Ondskans Högborg och scannar in 170 st uppsatser?

Jag vill ha svar. Gärna innan onsdag kl. 12.

Det går bra nu

En av mina starkaste sidor är min förmåga att göra djupgående analyser.Men ärligt. Neutralitet ÄR viktigt.

Nu ska jag gå och leta upp numret till
1) Kolmårdens delfinarium
2) Döden

I natt (efter 8h jobb) drömde jag om att jag beställde en cola på BK. Och sedan funderade jag på allvar över vad colans anskaffningsvärde var. SERIÖST!! Ville skjuta mig själv när jag vaknade.


quote of the day

"Även för en erfaren skattejurist torde det vara näst intill omöjligt att med
ledning enbart av lagtexten bilda sig en uppfattning om vad reglerna innebär."
/ prop. 98/99:15 s. 397


Jaha. Plötsligt känns ju livet betydligt ljusare. Elleeeerrrr?

tre dagars uppsatsskrivande i facebook-statusar

Kommentar överflödig

Fredag kväll efter att ha pratat med S.P på facebook.
Hon satt och skrev på sin uppsats. Jag kollade på Gossip Girl.

Försök att vara rolig. Föll pladask

Så många frågetecken = man anar en annalkande desperation

Tycker personligen att det borde vara ett stort "OM" i början, men men.
För övrigt skrevs detta ca 27h efter att vi fått uppsatsen. Bra.

Den låtsas-positiva. Funkar inte.

so little time, so much uppsats

Hej hej hallå alla glada bloggläsare!

Ber om ursäkt för dålig uppdatering MEN sitter fastkedjad på Ondskans Högborg och försöker skriva en fyra sidor lång uppsats om "anskaffningsvärdet för förvärvande företag vid överlåtelse av fastigheter och inventarier av bolagets ägare samt föräldrar då överlåtelsen sker till ett pris som motsvarar, understiger samt överstiger tillgångarnas skattemässiga värde". Ja. . . Jag är lika förvirrad själv. Tyvärr får väl sägas.

Nöden är emellertid uppfinningsrikedomens tändvätska. Har funderat ut följande lösningar på mitt problem:

1. Bli kompis med de smarta killarna som har samma fråga som jag.
Dock en ganska svår uppgift eftersom de hänger i grupp och inte gärna blandar sig med oss vanliga dödliga. Men skam den som ger sig! Funderar på att likt en lejonhona välja ut den svagaste länken i gruppen och charma mig in i raketfart. Syyynd att det inte finns någon ful nörd man kan charma.

2. Hooka upp med min examinators son
Har redan lokaliserat honom på Facebook, nu återstår bara att skicka en "vänner-förfrågan" och DEJTA DEJTA DEJTA. Helst ska han ju presentera mig för sin pappa innan nästa måndag (då bedömning sker) - annars känns det sjukligt olönt.

3. "Låtsas" ta fel uppsats och skriva fråga 2 istället som tydligen är lite mer human
Lär ju inte få full pott ändå, så lite poängavdrag hade kanske varit värt besväret?

4. Be min chef om heltidsjobb och inleda en ny karriär
Tilltalar mig ej så mycket, av förklarliga skäl. Kan dock bli en sista tänkbar utväg. Men vill hellre bli delfinskötare i så fall.

Gästblogg!Liveuppdatering från ondskans högborg.
Karlsson sitter i soffan och spiller ris i urringningen. Hur ska detta sluta?
Kommer hon hitta riset, kommer det vara föralltid försvunnet eller - den viktigaste frågan av alla: när hon hittar det, kommer hon att äta upp den?

xoxo
gossipjur

I lokaltidningen, del 1

Tycker att den här artikeln är helt fantastisk. Speciellt beskrivningen av hur det hela gick till. Det är den här sortens grävande, beskrivande, hisnande journalistik som jag önskar att Dissidenten hade ägnat sig åt, istället för att tramsa om kultur och utanförskap. Jonas, läs och lär!


Ronaldinhio

Blev idag påmind om varför det aldrig blev någon karriär i Hammenhögs IF för min del. Skulle trixa med en citron i köket medan jag lagade mat (oklart varför) och lyckades stöta till min tavla i köket så att den rasade ner.

Resultat: Trasig tavla, glas över hela golvet, stort hål i väggen då tavlan drog med sig halva väggen i fallet (typ).

Kändes inte så kul.

What's all the fuss about?

Hade tänkt skriva ett roligt litet inlägg om bloggerskan Kissie. Men det blev så elakt, fastän jag försökte mitt yttersta att vara rolig och lite ironisk. Det är svårt att sparka på de som ligger utan att det blir smutsigt.

Men.. titta på bilden. Tycker det är fantastiskt att hennes huvud är dubbelt så stort som resten av hennes kropp. *Ler*

TvättstuganSåhär känner jag för att göra med mina grannar i tvättstugan just nu. Känner mig som min granne i Malmö, bitterfittan, men SERIÖST! Jag har inte fått en tvätt-tid på kanske tre veckor (överdriver inte). Inga rena kläder what so ever och alla kvällstider uppbokade fram till 17 juni. Seriöst, hur kan man veta den 4 maj att man den 17 juni behöver tvätta kl 16-21? Idioti. Om det inte vore för att BRF-styrelsen inte är de vassaste knivarna i lådan (minus takterrasskommittén selfüghlish) och har fullt upp med viktiga frågor såsom "ska vi tillåta att en motorcykel står parkerad på innergården?" så hade jag kanske skrivit ett argt mail och bett dem fixa det.

Istället tog jag saken i egna händer och skrev en arg lapp. Jag är svensk. Givetvis undertecknade jag den inte med mitt namn, blir ju jobbigt om någon konfronterar en. Dessutom bytte jag lapp under kvällen, den första var helt rasande och galen och hade ev. kunnat bli polisanmäld för hot mot folkgrupp (folkgruppen i detta fall är då grannarna) alt. trakasserier. Inte så fräscht att ha på sitt cv (nu har jag iofs gaaaanska många dator-certifikat att väga upp det med, men ändå!).

Så, idag stod alltså tvättstugan tom när jag kom hem vid femtiden. Vilket typ aldrig händer. Så jag rusar upp, kastar mig in i lägenheten, slänger ner alla kläder i tvättkorgen och rusar in i tvättstugan (ok, som ni säkert förstår så rusade jag inte, men hade definitivt höjd puls när jag var klar). VICTORY! En timme efter bokad tid då tvättstugan är orörd så dör nämligen bokningstiden och det är fritt fram.

Så. Åker ut till klåparen som sålde Mona Sahlin till mig och fick tillbaka lite pengar, åkte och handlade, kommer tillbaka glad och redo att hämta in fin, nytvättad tvätt. Kommer in i tvättstugan. Då ligger självklart all min tvätt, drypande blöt, i tvätthon som Gud glömde. Överäckligt! Dessutom hade idioten skrivit en lapp "Var faktiskt bokad kl. 16". EEEH??? Jävla lapp-tönt!!

Så nu ser min lägenhet ut som någon sorts zigenar-läger, och inte på det mysiga Katitzi-sättet utan mer rumänskt trash-aktigt. Så. Lack.

Min pappa: facebook-fjortisen

Klickar in på min pappas Facebook. Han är borttagen från "mina friends" sedan länge eftersom han har en tendens att kommentera allt för intensivt på min wall (under sista tiden av vår facebook-vänskap postade han även låttips till mina vänner, gärna hits från hans idol Danne Stråhed). Inte ok. Kan dock inte låta bli att gapskratta åt hans konversation med en "jämnårig väninna".


HAHAHAHA. *Ler*. HAHAHAHAH. *Ler*. Tror inte jag sett det sedan Lunarstorm. Herregud, och honom ska man rösta på i nästa val. Tror inte det va. *Ler*.

Vårruset!

Igår var det så dags för Vårruset. Var iiiinte särskilt taggad men tävlingsmänniska som man är så tvingade jag mig runt banan på en helt ok tid. Hade nog kunnat bli någon minut snabbare om inte banan under stora delar var helt fullproppad av tjockisar som gick. HALLÅÅÅÅ?? Varför känner man behovet av att starta i första startgruppen om man vet med sig att man ska gå? Inte särskilt bra tänkt där!

Nåja. Hur som helst så "var jag ju inte där för själva joggingen" utan mer för picknickkorgen och goodie-bags:en. Som C-bloggare (om ens det) får jag ju tyvärr inte särskilt mycket gratissaker hemskickade (Norstedts Juridik, hör ni det? Min lagbok är gammal och jag tar gärna emot en ny!!). Så gårdagen var ju en fullträff. Nedan ser ni en fin bild på delar av det vi fick:

 • Tena-Lady produkter. Lite osäker på om det är trosskydd eller urinläckage-skydd? Lovar att meddela er när jag kommit fram till svaret. Tog ungefär 200 paket så har ett fint litet lager nu. Hoppas att de har lång hållbarhet så jag kan använda dem när jag är 75. Får ev. sälja dem billigt utanför Apoteket.
  Uppskattat värde: 100 kr

 • Gympa-påse. Har väldigt tragiska barndomsminnen av att jag tvingades ha min pappas fula gröna gympapåse. Alla mina kompisar hade rosa påsar med My Little Pony. Så tog rejäl revansch på den sju år gamla mig. Fint moment!
  Uppskattat värde: 20 kr

 • Cranberry-juice. Jättegott. Synd att det stod en tjockis och vaktade över juice-förpackningarna som om det var hennes förstfödda barn, kunde därför bara ta en (ok, tre, hehe). K:s kommentar "Kul för henne. Nu kan hon gå hem och göra jäääättemånga cosmopolitans"
  Uppskattat värde: 10 kr

 • Havredryck med chokladsmak. Ja. Gratis är gott!
  Uppskattat värde: 15 kr

 • Bananer. Se ovanstående resonemang.
  Uppskattat värde: 15 kr (KRAV-bananer är dyrt!)

 • Verum hälsofil. Mycket god! Dock tvingades man provsmaka för att få en hel förpackning, Verum-damen var stenhård. Hade troligtvis kräkts på henne eftersom jag var SÅ mätt efter picknicken. Då gjorde Malin en kämpainsats och svepte den likt jag kl 01.50, lördagnatt på ÖG:s. Bra jobb!
  Uppskattat värde: 20 kr
 • Weetabix-frukostflingor. Haha. Överäckligt. Men säkert nyttigt.
  Uppskattat värde: 20 kr
 • Svettband. Får mig att tänka på den gamla goda tiden då JL-svettband var det coolaste som fanns. Ska återinföra svettbands-trenden på Jurren. Start imorgon!
  Uppskattat värde: 150 kr (kommer att bli dyrt när min trend blir känd!)

 • DEO! Wohooo, denna vann jag tack vare eminent prickkänsla. Vårt team (jurister utan brister) var helt crazyloco och hejade likt fulla fotbollshuliganer.
  Uppskattat värde: 30 kr
Kan alltså konstatera att jag gick plus på Vårruset med hela 100 kr! Bra kväll!!

(Och om ni undrar varför jag har solglasögon på mig så kan jag ju bara säga som så att min klättring mot toppen av bloggportalen.se har börjat. Kenza, Kissie, Blondinbella och jag - alla tar vi egofoton på datorn med solglasögonen PÅ!)

Mona Sahlin

Efter sisådär 8 månader, i Lund, utan cykel, tog jag idag tag i saken och köpte en. Jag kallar henne Mona Sahlin. Den är illröd, lite smutsig och har passerat bäst-före-datum. Och så gnäller den lite jobbigt när man cyklar fort. However, är mycket glad för Mona Sahlin. Mindre glad för cykellåset som försäljaren prackade på mig för 70 kr (borde kanske anat oråd, var lite för bra för att vara sant tyvärr). När jag skulle låsa cykeln utanför ICA så tog det tre sekunder och så var låset trasigt. Happ.

Just nu står Mona således olåst på min innergård. Hade inte vågat tipsa potentiella tjuvar om detta faktum om det nu inte var för att jag om cirka en minut ska kasta mig ut och cykla till Vildanden för att låna ett extralås. När min vän Siggylicious hörde talas om Monas belägenhet var hon inte sen att rycka ut.

Precis som min fina pappa befarade har jag säkert blivit lurad. Är inte så bra på det där med cyklar. Är däremot jäkligt trött på att gå i Lund. Så om Mona bara håller ut tills sommaren är över och jag tjänat ihop tillräckligt mycket pengar så är jag nöjd. 700 kr / 4 månader = 175 kr/månaden, typ vad jag spenderar på stadsbuss i månaden (kind of). En bra deal, med andra ord.


nackdelarna med facebook

Det här är min LILLEbror. Ja...

Un-Avatarized

Hela webb-tv-världen gör just nu reklam för "storfilmen" Avatar. 3D-rullen med blåa monster som hoppar omkring i djungeln och rider på drakar. Jag var och såg filmen för någon månad sen med mina kompisar och måste säga att mina förväntningar inför denna kväll var monumentala. I veckor hade jag sett hur "alla" mina facebook-kompisar, (vilket är ganska många, jag = poppis på FB, tjoho) postade facebook-statusar där de var helt tagna av denna FANTASTISKA film. "Jag vill va en Avatar!!" "vill se Avatar för femte gången!" "I am avatarized!" "Bästa filmen jag sett i hela mitt sjuttonåriga liv and beyond!!!!!" etc. etc. etc. Så ja, där satt jag med mina stora förväntningar och beredd på att tre timmar senare likt alla andra få heta "ÄLSKAAAAR AVATAAAAR!" i statusraden.

Blev det så? Inte direkt. Var grymt uttråkad efter tio minuter. Tyckte inte alls att dessa små blåa odjur var särskilt söta och hade försökt strypa mig själv med min svans om jag haft oturen att förvandlas till en Avatar. Usch! Förstår verkligen inte det härliga och romantiska i att springa omkring i den där skogen hela livet. Säkert roligt i en sisådär tio minuter men sen? Och visst, hade inte bangat att få rida på en drake men känner att en häst nog hade gett mig ungefär samma upplevelse (är ju ganska kort så har relativt långt ner till marken som det är).

Efter filmen delade jag med mig av mina synpunkter till mina vänner, i förhoppning om att få medhåll. Förgäves såklart.
Jag: Alltså jag förstår verkligen inte tjusningen med den där djungelvärlden. Hemska tanke att aldrig mer få shoppa på H&M!!
Vän: Hahaha.... Är du seriös?? Men herregud. Du vet att filmens underliggande buskap är en kritik mot konsumtionssamhället va?

Nej, den kritiken gick mig obemärkt förbi. Avatar får 1 av 5 hjärtan, detta mestadels beroende på ganska cool 3D-grafik. Tacka vet jag kultrullen Tillsammans som åtminstone bjuder på en naken Ola Rapace.

tillfällen då man älskar sitt jobb lite extra #3

(Låt oss inledningsvis bortse från att det är 1 maj idag och att det således var 30 april igår. Inte ok dag att jobba 8,5 h!)

Det är dagen då allting fungerar. Ingen maskin är trasig, bananmilkshaken är all filled up, glassen är isande kall och hamburgarna ren perfektion. Vi hade mer minimorötter än vad någon halvfet SAS-gubbe någonsin kunnat ha råd att beställa, var snabbare än självaste Lucky Luke på att packa beställningarna. Segerns söta doft låg i luften. För första gången någonsin skulle till och med den bittraste av de bittra SAS-människorna gå nöjda från BK. Kanske skulle de till och med kunna kosta på sig ett liiiitet leende?

Så kommer då en SAS-arbetare och det är time to shine! Whopper cheese, extra salad, twisters, två mayo. Check, check, check. Packat och klart på mindre än tre minuter. SAS-mannen tittar suspekt på J-man i kassan. Gräver runt lite i påsen, nehe, inget att klaga på där inte. Inne i köket låg champagnen (eller iaf personalvattnet) på kylning.

Lång tystnad. Och sen skiner SAS-arbetaren upp (va FAN!!).
"Påsen är för liten. Jag vill ha en större. Packa om det"

SAS-arbetarna vs. BK-crew 2-0.


RSS 2.0