Hög moral på jobb

Under en minst sagt dimmig (hehe) natt för en helg sedan så tappade jag bort min mobil. Har varit så gott som avskuren från omvärlden i snart en vecka. Så idag fick jag äntligen en 'ny' mobil, i form av min mammas jättegamla. Hon kan knappt skriva sms men ge mig sin nya, nej, det tänkte hon icke. Snål!

Insåg till min stora glädje att det fanns några kvarblivna sms från 2006 på den (SÅ gammal är denna mobil). Däribland ett helt fantastiskt roligt sms:

"Tja! E sjuk idag, säg att jag bröt benet när jag halkade på mina ungars leksaker, puss barry". HAHAHAHAHA!!! Fantastisk hög moral på det jobbet alltså.

Min mamma jobbar på Mannheimer Swartling.

(Not. Men visst hade det varit ännu roligare!)

Gubben i lådan

Senaste tiden har flertalet av mina kompisar hetat "För dig skulle jag göra det tusen gånger om" i sina statusrader på Facebook. Varpå jag genast kommenterat det hela med "Ååååååååh jaaaa, världens finaste mening, gråter alltid som attans när han säger det på slutet!!". Mina vänner har då kommenterat det hela med "haha, ok?", "jaha..." eller "mmm ja det är ju fint men jag gråter inte direkt" varpå jag blivit lite förbryllad. Hur kan man INTE gråta när killen i den fantastiska filmen "Flyga Drake" skriker det i slutet åt sin adoptivson.

Idag fattade jag. Mina vänner har ju inte alls sett på denna fina film. De har lyssnat på Daniel Adams-Rays urfåniga låt "Gubben i lådan". En raplåt om att få en flaska i huvudet(?). Och nu förstår jag varför ingen fattat varför jag satt och grät hahaha.

Dalademokraten

Den horribla tidningen Dala-Demokraten har inte bara förfärliga Göran Greider som någon sorts krönikör/redaktör/journalist/whatever utan även landets bästa redigerare. Extra stolta borde de vara över framsidan nedan.He he he.

amerikanska kvinnor

2010 är tydligen "de konservativa republikanska kvinnornas år" i USA. Fixstjärnan heter Christine O'Donnell. Hon har en hel del fräscha tankar och idéer. Bland annat är hon emot abort. Och evolutionsteorin. Känns ju rättså 2010. Eller inte.

*förvirrad tidsresenär*

Uni of Hong Kong frestar med "Weekly Seminars Mon 06:00-09:00". Alltså, qué? Oavsett om de menar AM eller PM så är ju detta en sjuk tid. Jag vet att det finns något som kallas för tidszoner (tack för upplysningen, A) MEN det har väl inget med detta att göra, såvida Hong Kong University inte sätter ut sina lektionstider i Europeisk tid och att man då på egen hand får "översätta" dem till Hong Kong-tid? (Vilket ju verkar sjukt ologiskt)

För, om klockan är 06:00 i Hong Kong spelar det ju ingen roll att den är 08:00 eller 12:00 i Sverige - det är ju fortfarande Hong Kong-tiden man går efter? Man tänker ju inte direkt kl 06:00 på morgonen att "aja, det kanske är tidigt här men i Sverige är ju klockan 12 så det är ju inte så konstigt att vår lektion börjar nu!", haha. Eller? Detta är ju helt ologiskt?

Hjälp!

Utbytesstudier

Herregud, det här med utbytesstudier är som en helt annan värld! Efter att ha blivit rekommenderad att lägga ner sisådär 15-20 arbetstimmar (dvs inga akademiska kvarter eller inräknade facebook-pauser här inte) på sin ansökan kände jag att det kanske var dags att komma igång.

1. Vart ska man åka?
Stort problem. Och ganska viktigt att reda ut. Möjligheter:

a) Kina
Jag vill till Kina. Men herregud, jag som avskyr (nästan) alla kinesbytisar i Lund (förlåt, vet att det är totalt politiskt inkorrekt att säga så men det är faktiskt sant. De cyklar på trottoaren och förstår inte att man håller tyst i trappan upp till Tysta Läsesalen på Ondskans Högborg) kommer jag verkligen klara av ett år i Kina (där risken att stöta på en del kineser är överhängande)?. Och så har jag hört något om att man inte kan gå in på Facebook i Kina, gosh! Hade väl i och för sig gjort under för mina betyg/mitt sociala liv men ett år utan Facebook, i think not!

b) USA
Tyvärr har Lunds Universitet bara samarbeten med ganska tråkiga universitet. Jag drömde om Florida eller New York, mitt universitet kontrar med Kansas och North Carolina. Wtf??! Visserligen har man ett avtal med ett universitet vid namn Santa Clara, men det visade sig vid närmare efterforskning vara ett jesuit-universitet. Jesuitorden är en manlig katolsk orden. Låter ytterst suspekt. Är livrädd för att hamna mitt i Bibelbältet, tror inte riktigt jag och min ateism hade klarat av det. Så, jag satsar på UCLA. Det finns typ två platser och varenda kotte som åker utomlands söker till UCLA. Så tänker att mina chanser är relativt stora.

c) Thailand
Efter min månadslånga resa dit efter studenten för snart tre år sedan så kan jag fortfarande inte äta Pad-Thai. Antar att ett helt år i thai-land inte hade gjort mig bättre till mods. Men de har ju MBK = billiga jeans och Rolexklockor. Och tuk-tuks!

d) Kanada
Lockande. Ytterst lockande. "Söktrycket på utbildningar i Kanada är oerhört stort. Liten chans att komma in, måste helgardera sig!!" = mina anteckningar från infoträffen. Väldigt uppmuntrande.

e) Libanon
Ja. Då hade nog mina föräldrar blivit glada.

2. Vad ska man plugga?
Här slåss mitt ambitiösa överjag som vill läsa användbara business law-kurser mot den lite slappare sidan av mig som vill plugga diverse onyttiga kurser såsom "Jewish Law" och "Entertainment law: Focus on celebrities". Har en liten magkänsla av att överjaget inte vinner den här gången heller. Damn it!

3. Engelskan
Låt mig säga som så: Google Translate är inte alltför bra på juridiska facktermer.

Lunch i tentatider

Såhär dagen innan dagen T (som i tenta, för er som inte förstod det) är lunch det sista man tänker på. Det fick bli något jag i all hast hittade i skafferiet och sedan micrade lite lätt. Tomaten är en holländsk kvisttomat, jättegoda!

F.ö

Kan man lita på att mitt jobb kanske är världens sämsta i vissa avseenden. Bad om praktik-ledigt i början av september. Har så här några dagar innan schema-släpp skämtat lite om att de säkert glömt bort det eftersom jag var ute i så god tid.

Ha ha. Guess the laugh is on me now, huh.

Ledig helgen innan avresa, jobbar båda helger jag bett om ledigt.

Härligt Danmark!

Stressad som ett djur

Befinner mig i en massiv tenta-psykos. Den går ut på att jag pluggar i tre minuter, konstaterar att jag har sisådär 100s anteckningar kvar att läsa igenom innan dagen är slut, får ett invert utbrott (sitter i tysta läsesalen, inte alls poppis att få ett extrovert damputbrott där inne vill jag lova), bryter ihop inombords, tänker på att 'jag gör ju typ vad jag kan. Ett b är inte hela världen... ELLER JO det är det, jag kommer förstöra mitt liv, jag kommer aldrig få sitta ting, jag kommer aldrig kunna åka på utbyte för mitt betygssnitt kommer att sjunka, jag kommer att få läsa miljörätt som fördjupning för alla roliga fördjupningskurser kommer befolkas av folk med ab på processrättstentan bla bla bla'. Att vara jag är relativt jobbigt just nu.

Jag har en inofficiell tävling med en tjej i min klass om vem som sitter kvar längst i läsesalen. Inofficiell då hon inte vet om att vi tävlar. Men jag vet. Och jag kan ju säga som så att efter att ha legat i underläge i några dagar börjar jag nu hämta in. Idag gick hon hem vid 18.30-tiden, PLEASE!! Imorgon fortsätter kampen. Då planerar jag att vara där innan henne också. Idag kom vi exakt samtidigt (efter lite meck med mitt satans cykellås signade hon dock in på Ondskans Högborg någon minut innan mig, men det tycker jag inte räknas).

Jag lever stenhårt i tron om att "sitter man inte i läsesalen så pluggar man inte". Så det känns rätt tryggt. Av 150 studenter träffar jag bara på ett tio-tjugotal från klassen. Det tyder ju på att jag ligger väldigt bra till.

Världens fulaste ord

1. Sambo

2. Nöjespalats

3. Pölsa


"Nöjespalatset" Tingvalla. Ungefär lika roligt som det ser ut.

Hot or not

Topic of the week på JF: insignier! Ett ämne som berör.

Och det är ju fantastiskt kul tycker jag! För oavsett om man går i taket över detta 'vettlösa' inköp eller tycker att det faktiskt inte är så mycket att hetsa upp sig över så är det ju ett gott tecken att folk bryr sig. Jag tycker själv att diskussionen är intressant eftersom JF intresserar mig. Hade samma diskussion skett på min nation hade jag knappast orkat uppdatera mig. Min nation berör inte mig på samma sätt som JF. Att denna, egentligen ganska obetydliga fråga berör andra än ledamöterna av FUM är väl det yttersta beviset på att JF är en välmående kår med engagerade medlemmar? Alla behöver inte tycka lika, alla ska inte tycka lika (även om det säkert hade underlättat en del). Man måste tillåtas ha en avvikande åsikt utan att riskera att bli stämplad som besvärlig och bakåtsträvande.

För egen del kan jag tycka att det visserligen är en del pengar för två medaljer, men å andra sidan gör man det relativt lätt för sig om man stannar där. Värdet på denna typ av insignier är bestående, om de hanteras rätt kommer de säkerligen att kunna bäras av JF:s presidie om 30 år. Och då känns plötsligt några tusenlappar inte så mycket.

Statusupdate

Min pappa rapporterar från sitt nya jobb:Hoppas att han kommer hem innan han är helt utmärglad :C

Trams!

Idag öppnades riksdagen igen. Kul! Mindre kul att man, 15 dagar efter att ett främlingsfientligt parti valts in i riksdagen, fortfarande inte förstått hur farligt det är att låta SD leka martyrer. Aftonbladet ägnar idag en stor artikel med fancy grafik och allt åt de "stackars" ledamöterna som tvingas sitta bredvid SD:s ledamöter i riksdagen. Alltså, va? Så löjligt att man blir helt matt. Vänsterpartisten Jens Ek menar att det "är hans mardröm".

Väx upp Jens.

Standardrepliken

När jag var på semester så hade jag och mina tjejkompisar en dag en diskussion om den vanligaste kommentaren man uttalar på sitt jobb.

M:s vanligaste kommentar var "Vill du äta här eller ta med?". En ganska tråkig kommentar, dock fullt förståelig. Hon jobbar på ett café.

S fick mest säga "Nej! Det är INTE ok att kasta kaffe på mig eller på varandra!". Hon jobbade på psyket under sommaren, så antar att det också är rätt förståeligt.

Min vanligaste kommentar på jobb är "SLUTA kasta ketchup på varandra. Ja, det gäller senap OCH vatten också!!".
Tyvärr är jag och S inte kollegor. Jag jobbar på en restaurang.

"Ha ha"

Med detta vill jag bara säga att jag börjar jobba om sisådär 3 timmar och jag längtar redan ihjäl mig <3

Lite om politik

Är ju ytterst intresserad av politik, så följer såklart med stort intresse (nåja) installationen av Moderaternas nya pressekreterare, Sofia Arkelsten. Kul med fler tjejer i toppen. Sen kan man ju fundera lite över om nya Moderaterna och deras vurm för arbetarklassen går hand i hand med Sofia och hennes fantastiska blogg "Livet, riksdagen och shoppingen" (min kursivering).

Nä. Jag skojar inte. Ni läser hennes blogg här.

Stöldvåg i Simpan

Konstateras kan även att det går en stöldvåg genom min gamla hemstad. Känns inte alls tryggt. Tur att vi har vår fenomenala lokaltidning som kan rapportera om hemskheterna.Vet ni något om trumpeten eller dykardräkten? Ring polisen, 114 14!

Mvh
Vän av ordning

Have you got it in you?

Gillar stenhårt den nya tekniken. Häromdagen blev jag erbjuden ett klamydiatest online. Så här såg det ut:

Det hela gick ut på att man skulle starta sin webbkamera och så fick man svar direkt. Tyvärr vågade jag inte göra det, har alltför tragiska upplevelser av att ha testat det nya fenomenet "Chatroulette" med random äckliga ryssar. Aldrig mer, Aldrig mer!!

Meddelande till förvirrade jurister

Tänkte bara upplysa alla förvirrade jurister om att juristernas egen bal heter VÅRBALEN och är på... just det, VÅREN. Corbalen är något helt annat, även om det rimmar på Vårbalen.Skojar inte när jag säger att ALLA(!!!) ovanstående är jurister. Kommer bli en trevlig kväll!

RSS 2.0