Valdramatik!

Följer med stor spänning rösträkningen på Aftonbladet live. Hur spännande som helst vill jag lova.

Frågan jag dock ställer mig själv är - ger inte Aftonbladets reporter en helt ny innebörd av ordet 'manhaftig', eller är det bara jag?


Josefine Hökberg, ingen prima ballerina direkt. (Men säkert fin på insidan!)

Dramat följer ni för övrigt här!

Epic

Hela Sverige rasar mot Kristian Luuks insats på SVT:s valvaka. Själv tyckte jag att han var lite småkul (men tror iofs att jag hade stämt in i hatet om valresultatet blivit ett annat). Hursomhelst så stod Carl Bildt för valnattens bästa resultat, då han vid blotta åsynen av Carl Bildt konstaterar (14s in i klippet)... *cliffhanger*Calle Bildt. Kungen.


Skammen

Så hände då det otänkbara (som väl visserligen inte varit så otänkbart sett till de senaste veckornas opinionsmätningar). 2010 röstade svenska folket in rasister i riksdagen. Främlingsfientliga Sverigedemokrater. Skämmes ta mig fan, ni som röstade in dem.

Men kanske borde framförallt Mona, Jan, Fredrik, Maud, Maria, Peter, Göran och Lars vara de som skäms allra mest. Skäms för att de vägrade ta debatten, skäms för att de gav utrymme åt Jimmie Åkessons "tyck synd om oss"-retorik. Skäms för att man inte tog SD på allvar, skäms för att man avfärdade dem som ett marginalparti. 5,7% av den svenska befolkningen höll uppenbarligen inte med.

Men! Idag är en ny dag. Ny tid- ny strid. Äntligen får de stackars, motarbetade, trakasserade, utstötta Sverigedemokraterna en chans att visa vad de "faktiskt" står för. De som igår pratade sig hesa om att ta ansvar, de som menat att de inte alls är rasister. Upp till bevis att SD:s riksdagsledamoter kan annat än att dömas för förtal, sjunga vit-makt sånger och vara allmänt jobbiga och olämpliga.

För övrigt så var den rödgröna härdsmältan efter valnederlaget igår bara patetisk och sorglig. Varför står Peter Eriksson i direktsändning och hävdar att det finns en möjlighet att Reinfeldt kommer att söka stöd hos SD när Reinfeldt i alla intervjuer sagt att det inte kommer på frågan? Pinsamt! Och minst lika pinsamt var kommunisten Ohly som hävdade att SD:s intåg i riksdagen berodde på Alliansen. Ehh?

Konstateras kan även att FI blev tredje största parti i min hemkommun Simrishamn. SKAMMEN nr 2! Att det finns kvinnor (och kanske några enstaka män) som är så satans dumma att man slänger bort sin röst på ett socialistiskt enfrågeparti som FI gör mig, lite arg. However så fanns det de som var glada. Däribland min gamla fransklärare som passade på att skriva en glad kommentar på lokaltidningens hemsida. "Maka på er gubbar och bäva för ingenting kommer längre att vara sig likt i Simrishamns maktsfär! Äntligen!". Tolv poäng till trettonåriga mig som redan då insåg att denna människa inte hade alla hönsen hemma.

Avslutningsvis - kanske var Kristian Luuks peptalk med en sur Mona det mest misslyckade någonsin.
"Men Mona, ni är ju fortfarande största partiet!"
"JIPPIE..."

Dolu§pexarna


HERREGUD! Vilken show det var. SÅ. KUL!!

Shh!!

Ny termin på Ondskans Högborg. Nya novischer, nya bytisar = ett herrans oväsen! Jag minns första gången jag vågade mig upp på andra våningen i Ondskans bibliotek, jag var djupt imponerad av alla duktiga studenter som satt och antecknade flitigt på sina MacBooks (såhär, två år senare kan jag meddela att medtagna datorer till 90% används för slösurf på Facebook- men vad visste jag då?) och tillika alldeles alldeles knäpptyst. För man ville ju inte störa, inte avbryta studieron.

Nu, 2010 ser läget lite annorlunda ut. Plötsligt ringer mobiltelefoner, det diskuteras, det skrattas, det äts, det pratas.

Meddelande till oinvigda i biblioteksnormerna: Ondskans bibliotek är inget trevligt ställe. Här skrattar vi inte. Här läser vi Rättegång I-V och håller tyst. Och vi lyssnar framförallt inte på Spotify.

Ohly och kidsen

Jag är en sann alliansvän. Men vad tråkigt det är när de och media försöker ta billiga politiska poäng på att göra en sak av att Lars Ohlys dotter och son båda går på friskolor. För ja, visst är det lite småroligt att Ohly inte ens övertygar sina närmsta om det 'farliga' med friskolor. Men, desto viktigare, hur absurt och fel hade det inte varit av en pappa att pga sin egen politiska ideologi försöka styra sina barns val? Han må vilja omyndigförklara Sveriges samtliga föräldrar genom att styra föräldrapenningen och yadi yada, men tycker ändå att det är lite fint att han i demokratisk anda låter sina barn bestämma själv. Helt dum är han uppenbarligen inte.

uhuhu

När jag var yngre var jag in lööööve i prins William. Åh vad söt han var! Jättefint leende och sjukt charmig till skillnad från lillebrorsan, rödtotten utan själ (eller har rödhåriga en själ?). Så förstå min förvåning när jag läste om honom i Aftonbladet idag. Herregud, killen är ju halvskallig! Kul för honom att han fick pappa Charles gener. Lite som jag, som ärvde dåligt immunförsvar, obefintlig längd, gula tänder och riktigt dålig känsla för redskapsgympa av min fader. Gener, vilket jäkla påhitt alltså.


Praktik

Äntligen. 60 samtal och 180 mail senare, vissa mer desperata än andra. Nu går vi alla vidare i livet, glada och nöjda med vår tillvaro. F.ö hur kul är det inte att när jag väl fått en praktikplats så fick jag bara några timmar senare två till. Bra dag! Nu ska jag börja plugga lite så jag har koll på storstaden när jag kommer dit. Har börjat googla bilder och så, verkar vara en fin stad! Har också hört att det ska gå någon sorts tåg, under jorden!! Haha, vet någon om detta stämmer!? Verkar lite otroligt, tror det när jag ser det, som det ju så vackert heter.

För övrigt håller norska versionen av Unga Mödrar mycket låg klass. Herregud, de unga mammorna i Norge är ju helt normala! De festar inte, röker inte under sin förlossning, vet vad papporna till deras barn heter, bor inte på mödravårdshem för att de inte kan ta hand om sina barn, adopterar inte bort sina barn, blir inte arg när deras föräldrar säger åt dem att sluta festa 5 dagar i veckan, etc. etc. etc.  Tacka vet jag de danska white-trash mammorna!

På en loggavel nära dig


En dag lessnade min fader på den stadiga floran av valmaterial från sverigedemokrater, socialdemokrater och annat löst folk. Han bestämde sig helt enkelt för att visa att i vårt hushåll har vi (han) redan tagit ställning.

Han gjorde det med besked.

Allra roligast är dock hans Facebook-vänners entusiasm över tilltaget(Och till min lillebror som säkerligen tvingades hjälpa till med att hänga upp skiten; håll ut! Jag tänker på dig!!)

Praktikhelvetet

Nä. Jag gav inte upp, såklart. Ringer fortfarande runt som en idiot till halva Sverige. Börjar nu fundera på att börja söka utomlands (hahaha, kan iofs inga språk men det är ju en bagatell (utom min fina hamburger-danska, kanske kan vara något att skriva på cv:t?)).

Bästa samtalet hade jag dock med en liten fattig firma. Fick kommentaren "Nej, vi tar inte emot praktikanter som fortfarande studerar. Kom tillbaka igen när du är färdig!". JO MEN OFTA JAG TÄNKER JOBBA PÅ ER LILLA SKABBIGA BYRÅ UTE I FÖRORTEN!!!!! Sa jag inte. Men tänkte.

Internetshopping när den är som bäst!

Har ledig dag från skolan. SÅ inte sugen på att läsa Ekelöf. Internetshopping är ju så mycket roligare. Har absolut inga pengar, men på mitt danska Visa-kort finns ingen limit så varför inte (har väldigt sund inställning till det här med pengar, kommer bli en bra affärsjurist!). Shop it til you drop it (eller tills danska kronofogden tar ett försenat Öresundståg över bron och en vacker dag knackar på min dörr.)

Dagens kap är emellertid varken höstskor från Nelly eller Busnelkoftor på Blocket utan denna fräscha matta från Svenskt Tenn. Formgiven av mr Frank himself. Och så var det priset. 115 000 kr. "Som hittat!" tänker jag och knappar glatt in mitt kortnummer.

Vad gör ni för att hjälpa svensk detaljhandel ur den ekonomiska krisen? Kommentera!!

Fin! Gillar speciellt den lilla masken där i mitten. Gullig!!

Dagens Ribbing


Njuter till fullo av dagens fråga till "folkvettsexperten" (alltså, vad är folkvett? vett & etikett är ju en sak, men folkvett?) Maggan Ribbing. En person undrar vad han kan göra åt sina kollegor som äter likt "idisslande kor".

Maggan svarar bland annat:
"Sådant är dagens tuggande, idisslande, mumsande och klunkande - överallt. Det enda du kan göra är att glädjas åt att arbetsdagen har ett slut."

Upplyftande. Ytterst upplyftande.


En historia om en hund


Jag köpte en gång en hund. Var jätteglad. Ser kanske inte ut så på bilden men herregud, jag ÄLSKADE verkligen min hund Pongo! Stannade till och med utanför en bar med honom eftersom ägaren sa att man inte fick ha med husdjur :C


Typ alla älskade Pongo. Även inkastarna som vanligtvis är svårflörtade. Alla ville pussa på Pongo!

MEN!!!

Say hello to the dogkiller. En äcklig tjej som ingen ville prata med. Övermobbad var hon :(


Innan jag visste ordet av det hade hon dödat Pongo med sin cigarett. Han dog i mina armar. Jag var otröstlig.


Sen fick jag ett nytt husdjur. En lesbisk delfin. Mindre nöjd med henne, dumma Nelly. Varför kunde hon inte bara vara en normal delfin!??? WHYYYY!! Hundmördaren blev desperat när jag inte ville förlåta henne. Jag stod dock på mig. Gjorde tummen ner till henne, till den lesbiska delfinen, till baren som inte lät mig komma in med Pongo och till Rhodos i allmänhet.


Sen insåg jag att, va fan, man måste älska sina barn oavsett sexuell läggning. Blev glad igen. Höll hårt i Nelly resten av kvällen. Sen dog hon. Shit the same.
Lillebror calling

Lillebror ringer, (vilket inte hör till vanligheterna).

Lillebror: Hejjj
Jag: Hej hej. Whaddup?
Lillebror: Får jag äta prinskorven som ligger i kylskåpet?
Jag: Va?
Lillebror: Ja, kan jag äta den eller blir mamma arg då för att hon ska ha den till ikväll?
Jag: Jag vet inte?
Lillebror: Nähä! Okej... hejdå!

fantastiska jättejobbiga klassen

Alltså. T5. Min klass. Många jättefina människor. Smarta, kloka, visa, roliga, härliga, underbara. Ni fattar. Men herregud vad trött jag blir på den ibland. Typ när man för sjätte gången får svaret "haha, ja alltså du är ju inte direkt den första från din termin som ringer.... men jag kan väl sätta upp dig på listan!" när man ringer och jagar praktikplats. Seriöst, kan folk sluta ha sån jobbig framförhållning!! Vet inte varför jag är så förvånad egentligen, det är ju inte direkt en nyhet att vår termin är aaaall over the place, haha.

Så, nu ger jag för tillfället upp. Lovar härmed surtanten på Stockholms tingsrätt att jag ska sluta ringa dig och be om att bli kopplad till tusen olika människor. (En annan fråga är hur en av Sveriges största tingsrätter kan ha en sån otroligt ineffektiv växel, men det behöver vi inte beröra här.)

Rider på the flow. Får väl praktisera hos någon kommunrättsjurist. Eller helt enkelt på Skatteverket i Malmö, "nära och bra ju!"

Till världens bästa bästis

Jag hoppas att alla har en Tess-hest i sitt liv. En bästis som man kan skryta om för andra. En flicka att lita på i vått och torrt. En som inte tycker att man är omogen när man vill klättra på statyer på en hipp nattklubb i Barcelona utan istället konstaterar "Ja! sitt på mina axlar så når du högre!".

Grattis på födelsedagen Tess. I love you like a fat kid loves cake!! Och jag saknar dig. Dumma Schweiz!

Blondinbella!

Idag var den stora dagen, jag och Marre skulle äntligen få träffa Blondinbella - vår stora idol! Boken hade införskaffats och vi stod i ett fint led inne på Akademibokhandeln. Vi var 10 år äldre än alla andra men inte så ledsna för det. För Bella hade jag gått genom eld och vatten (eller iaf från Ondskans Högborg till bokhandeln). Kan dock konstatera att vi var långt ifrån de största fansen, i stort sett alla bleknade i jämförelse med Scar, som med darrande händer fick sin lagbok signerad och dessutom ge ut sitt mobilnummer till självaste Bella! Bella var dock en mycket fin människa som lade sin hand på Scars hand och sa "Men oj vad du darrar. Du behöver inte vara nervös!".

Har vi tur kommer hon på JuristKålles imorgon, gissa vem som ska tjata hela dagen på jobb så att man får gå tidigare? Läste iofs att hon ska till Göteborg nu, men kanske tar hon tåget ner? Hon sa ju att hon var sugen!

Kan dock meddela att trots Marres promotande (väldigt fint!) så verkade hon inte jättesugen att läsa min blogg, haha. Förstår inte varför! Nåja, jag ger inte upp. Får försöka övertala Kissie att uppmärksamma mig istället eller nåt.


Utrensning

JF:s Informationsutskott satsar stort inför den nya terminen. Massor utav härliga människor har skrivit upp sig och nästa vecka kör vi vårt första informationsmöte (13 september kl. 16:15 - Kajsa bjuder på kakor, jag står för minglandet!). Tyvärr finns det ju en del som man inser inte håller måttet. Till er vill jag bara säga - ta det inte personligt. Kanske är ni helt enkelt bättre lämpade i Kulturutskottet (eller varför inte som hjälp till vår eminenta Husförman?)


Dagens debatt

Ständigt denna Linda Skugge. Om hon inte fixar events åt Blondinbella så dissar hon Björn Ranelid och när hon inte gör det så skriver hon debattartiklar om ungdomsarbetslösheten. Jag gillar egentligen inte Linda Skugge, men här är hon faktiskt riktigt vettig. I mångt och mycket tycker jag att Skugge har rätt. Det finns (alltför) många ungdomar/unga vuxna som är sjukligt lata och bara sitter och väntar på att få ett jobb serverat. Jag har vänner som knappt jobbat en dag sen studenten (2007!) och som aldrig kan följa med på någonting eftersom de inte har pengar. När man sen föreslår att de ska söka jobb på McDonalds eller som telefonförsäljare så får man ett par rynkade ögonbryn till svar. "Mehh, Donken? Palla!"

Folk rasar mot Skugge. Bland kritiska röster finns Isabelle Ståhl som menar att regeringens jobbcoacher är att skylla för ungdomsarbetslösheten. Hon tycker att det är konstigt att arbetsgivare inte uppskattar att man går med i Facebook-grupper som "raljerar milt över sin chefs yrkesgrupp" och "Varför krävs det att man utstrålar en inre glädje om man exempelvis ska steka hamburgare?".

Well, var ska man börja? Måhända har jag galna värderingar men jag personligen skulle aldrig få för mig att gå med i en grupp av typen "alla som är chefer på XX är puckon". Inte för att jag inte kan eller får, utan för att jag förstår bättre. Likaså hade jag kanske inte hetat "Jag haaatar min chef, död åt honom!!" i min statusrad på Facebook. Jag hade de facto haft all förståelse för om min chef gett mig en varning om jag höll på med något sånt. När det gäller den inre glädjen kan jag konstatera att det absolut tråkigaste som finns är sura människor som ser ut att vilja vara varsomhelst men inte på sitt jobb. Är man inte innerst inne glad över sitt jobb, varför jobba kvar? Då kan man ge det till någon som hellre vill ha det.
(Och självklart finns det helt fantastiskt duktiga och driftiga unga människor som söker hundratals jobb lite varsom och ändå inte får jobb. Som hade kunnat tänka sig att slita arslet av sig på McDonalds om de bara fick chansen. Keep it up. Plötsligt händer det!! (pepp!))

aj :(

Eftersom min stora bloggidol "Kissie" har börjat dansa pole-dancing och tydligen startat en trend i och med detta så ville ju inte jag vara sämre. Sprang direkt till Claes Ohlsson och köpte mig en stång som jag sedan monterade upp i sovrummet. Tyvärr gick det inte riktigt som planerat när jag skulle prov-dansa :(EMBED-Dancer Pole Accident To Funny Song - Watch more free videos

tillfällen då man älskar sitt jobb lite extra #5

När fina medarbetaren "Erik", 33+ får sin fru att ringa in och sjukanmäla honom. Samma dag som han i några veckor lönlöst försökt byta bort. Attans vilken otur att han skulle råka bli sjuk just denna dagen!


Hitler rasar


Magstarkt

Det är bra tur att det är skillnad på Sverige och USA:s rättssystem. T ex känns det ganska otänkbart att Håstad skulle välja att twittra om sina senaste domar; "skickade precis Nancy-mördaren till Kumla i 15 år. God bless". Och tur är väl det. För fy vad osmakligt av domare Mark Shurtleff som i somras meddelade omvärlden via just Twitter att han gett tummen upp till den första arkebuseringen i USA i 14 år.Sorgligt, så sorgligt.

RSS 2.0